Bu akşam Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Bahçelievler şubesi Dernek’ten meydana yürüyerek halkımızın toplandığı alanda Darbeye karşı bildiri okudu.
Bayburt Kültür ve yardım Derneği Şube Başkanı Remzi Dursunkaya ve Yönetiminin hazırladığı bildiri:
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve beraberliğini açıkça tehdit eden 15 Temmuz  darbe girişimi karşısında, Bayburt kültür ve
Yardım dernegi olarak,her bir üyesi,her bir ferdi ile her zaman güçlüdevletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünün yanında yeralmışızdır.

TÜRK MİLLETİ Hiç düşünmeden, canları pahasına, cesaret vekararlılıkla, dimdik ayakta durmuş 15 temmuz gecesi bir ihanetsebekesinin parcalamak bölmek  ve yarınları karartmak adına yapmışoldugu bu saldırıyı Kendine,Tarihine,Atasına,Ceddine,Dinine reva birüslup ile savuşturmuş yurt içinde ve yurt dışında  bulunan Ayyıldızlıbayrak  düşmanlarına gereken cevabı layıki ile vermiştir.
 
Ey Türk milleti nekadar da asilsin.Ey Türk milleti ne kadarda sahipsin.Ey Türk milleti ne güzel bir varissin.. Ki Şairin ,şiirinde bir nasihat babında söylediği ;
Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı:
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.


Şiarına  tam manası ile sahip çıkmış ve layık olmuşsundur.
Bu minvalde dosta güven düşmana korku salan bu birlikteliğimiziAllac cc.'den mukim kıllmasını temenni ediyoruz.
Yarab Birliğimizi Bozma,Yarab dirliğimizi bozma, Yarabbereberleiğimizi bozmak isteyenlerin karsısında bize 15 temmuzdaverdiğin feraseti daim et,Yarabbim ezanlarımızıdindirme,Bayraklarımızı İndirme,Düşamanın şerrini üstümüzedöndürme,Milletimizin birliğini istemeyen hainleri bize güldürme

Yarabbi.Yarab biliyoruz ki
Rahmetin ne kadar bol ise ,azabında o kadar şiddetlidir.
Devlet,Bayrak ,Ezan,millet ve Vatan düşmanı olan paralel denen buomurgasız,onursuz,gurursuz haysiyetsiz çeteyi bu necis güruhukahreyle.
Beddularını başlarına çevir ve Çevirdinde,ocaklarına ateşsaldın,planlarını bozdun ,dirliklerini birliklerini tarumar ettin.Bizi onların desise ve hileleri karsısında daima muzaffer kıl Yarabbim,bu dualara  amin deyip göklere yükselttiğimiz şu dakikkada  sendualarımızı kabul buyur yarabbim.

Sokaklarda can siperane bir tavır ile hem hal olmuş,vatanmüdafasında bulunun Kardeşlerimizin,  dün yanlarında oldugumuz gibibugünde yarında  vedahi  ikinci bir emir gelene kadar  yanlarındanöbetimize devam edecegimizi beyan ediyoruz.
Kutlu bu demokrasi yürüyüşünde Bahçelievlerdeki Bayburtlular olarakDeğil taşın altına elimizi koymayı,Tankların önüne gövdemizi siperetmeyi kendimize düstur edindiğimizi bir kezdaha sizlerin huzurunda tekrarlıyoruz.

Bu temenni ve düşüncelerle ;
Türkiye Cumhuriyetine,Bayragına,Baş komutana ,Türk milletine olanbiyadımızı Bayburt Kültür ve yardım Derneği Bahçelievler şubesiolarak ,Başkanımız Remzi Dursunkaya ile,bir kez daha dile getiriyor.
Bu uğurda canını hiçe saymış şehtlerimize Rahmet, yakınlarına sabrıcemil,yaralılarımızada acil şifa diliyoruz.
Tüm milletimizi bu kalbi duygularımızla burdan selamlar,huzurluaydınlık yarınlar dileriz.
Nöbetimiz kutlu ,gazamız mubarek olsun.Allah cc vekilimiz,Resulu ekrem önderimiz olsun.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Şube Başkanı: Remzi Dursunkaya ve Yönetimi