Bayburt Group 700 işçiyi işten çıkardı

Bayburt Group, İBB'nin Ataköy-İkitelli metro hattında çalışan 700'e yakın işçiyi paralarını ödemeden işten çıkardı. Ücretlerini alamayan işçiler Çobançeşme'deki şantiyede bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bayburt Group, Ataköy-İkitelli metro hattı şantiyesinde çalışan 700’e yakın işçiyi 9 Ağustos'ta hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), Ataköy-İkitelli metro hattında Bayburt Group firmasına bağlı olarak çalışan işçiler işlerine son verildiğini mesai başladığında öğrendi. Ücretlerini henüz alamayan işçiler, Çobançeşme’deki inşaat şantiyesinde bekleyişlerini sürdürüyor.

Bayburt Group geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker'e açtığı 3 milyon TL'lik iki ayrı tazminat davasıyla gündeme gelmişti.

Gazeteci Çiğdem Toker'e 1.5 milyon TL'lik ikinci davaGazeteci Çiğdem Toker'e 1.5 milyon TL'lik ikinci dava

Mezopotamya Haber Ajansı’ndan Bilal Seçkin'in haberine göre Bitlis’ten çalışmaya gelen Emrah Özdemir, 25 gün çalıştıktan sonra işine son verildiğini ifade ederek, “Bir gün işe çıkmak için uyandığımızda formen ismimizi okudu ve bize, ‘bundan sonra çalışmayacaksınız’ dedi. Bize hiçbir imkan sunmadan bizi işten attılar” dedi.

'HAKKINIZI HELAL EDİN' DEDİLER

Firmanın para vermeden kendilerini şantiyeden göndermeye çalıştığını aktaran Özdemir, “Şantiyede muhatap alacağımız bir üst yönetici de yok. Sürekli bizi oyalıyorlar. 700’e yakın işçi çıkarıldık. Bize sadece ‘Hakkınızı helal edin’ denildi. Ondan sonra muhatap olarak kimseyi karşımızda göremedik” dedi. Özdemir, “Mağduruz, ne gidecek bir yerimiz var ne de paramız. Burada şantiyelerimizde bekliyoruz, hakkımızı almadan hiçbir yere gitmeyeceğiz. Paramızı alana kadar direneceğiz” diye konuştu.

Özdemir, işten atılma sebeplerinin ülkedeki ekonomik krizden kaynaklandığının altını çizerek, “Ülke krize giriyor, zararı biz çekiyoruz, sanki ülkeyi biz batırdık” diyerek tepki gösterdi.