Özellikle bu yıl ülke genelinde yaşanan kuraklık neticesinde hasat işleminin ilimize göre daha erken yapıldığı Güney ve Orta Anadolu bölge illerinde önemli verim kayıpları yaşanmıştı. İlimizde sona doğru yaklaşan hasat çalışmaları ile ilgili yapılan saha incelemelerinde; hububatta lokal olarak belirli bölgelerde az miktarda verim düşüklüğü görülmekle birlikte genel durum diğer illerden ve beklenenden iyi düzeyde olduğu tespit edildi.

İlimizde yıl içerisinde yaşanan kuraklığa bağlı olarak su kaynaklarındaki azalma, sulu tarım yapılan bölgelerde, özellikle yem bitkilerinde belir bir verim düşüklüğüne neden olmuştur. Yine yıl içerisinde yaşanan bazı don olayları lokal olarak bazı bölgelerde olumsuz etki yapmıştır.

Hasat çalışmalarını yerinde inceleyerek Çiftçilerle sohbet eden İl Müdürümüz “Hasat çiftçimizin bir yıllık emeğinin ve alın terinin karşılığı olarak verimli geçmesi her zaman en büyük umudumuz ve beklentimizdir. Tabi müdahale edemediğimiz bazı doğal afetler karşısında verim kaybı ve ekonomik kayıplar yaşamamak için; sertifikalı tohum kullanmak doğru tohum çeşidi seçmek, yetiştiriciliği teknik esaslarını doğru bir şekilde uygulamak ve TARSİM kapsamında sigorta yaptırmak önem arz etmektedir. Hasat döneminde bu hususları dikkate alan çiftçilerimizin bunun karşılığını gördüklerine şahit oluyoruz. Bu bakımdan çiftçilerimizin bu huşularla ilgili sahada çalışan teknik personelimizin bilgilendirmelerini dikkate almaları ve her aşamada il ilçe müdürlüklerimizle iletişim halinde olmaları önemlidir.” Diyerek, tüm çiftçilerimiz için bereketli kazançlar temennisinde bulundu.