Kurum amirleri tarafından valilik binası önünde karşılanan Vali Odabaş’ı, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Vali Yardımcıları Abdulhamit Karaca ile Ali Gökay, Bayburt Belediye Başkan Vekili Halit Gündoğdu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Selçuk Coşkun ve daire amirleri karşıladı.
Bayburt’a atanan en kıdemli ikinci vali
1989 yılında il olduktan sonra Bayburt’a atanan Vali Odabaş, kentin 11. valisi oldu.  Bayburt’a atanan en kıdemli vali olmasına rağmen aynı zamanda 4 ay gibi en az süreyle görev yapan eski Vali Akif Tığ’ın ardından kente gelen en kıdemli vali olan Odabaş, 1952 yılı Samsun doğumlu. 

1976 yılında Ankara Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Vali Odabaş, kamu görevine Hayrabolu Kaymakam Vekili olarak başladı. Seydişehir, Kepsut ve Şuhut'ta da Kaymakam Vekili olarak görev yapan Odabaş, ilk olarak Hekimhan Kaymakamlığı’na ardından Kumluca Kaymakamlığı, Olur Kaymakamlığı, Espiye Kaymakamlığı, Beyşehir Kaymakamlığı, Bolvadin Kaymakamlığı ve Bulancak Kaymakamlığı’na atandı.
Sakarya, Kırşehir, Edirne ve İstanbul’da vali yardımcılığı yaptı ve 2011'de Kilis Valisi olarak göreve getirildi. Vali Odabaş, 2012 tarihli Resmi Gazete 'de yayımlanan valiler kararnamesi ile merkeze çekildikten iki yıl sonra 2014'te Bayburt Valiliği’ne atandı.