Sinop’ta Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle düzenlenen fidan dikim töreninde Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için fidan dikti. 

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Sinop Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dikim töreni yapıldı. Sinop’un Dibekli köyünde gerçekleşen fidan dikim törenine Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdür Yusuf Biner, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdür Oğuz Beyazıt, resmi kurum müdürleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. 

Programda ilk olarak Sinop Valisi Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için fidan dikti. Daha sonra Vali Çetinkaya işçilerle birlikte fidan dikerek günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı. Vali Çetinkaya konuşmasında, "2012 yılından beri Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde yürütülen 'Gönül Elçileri Projesi'nin bu yıl ki faaliyet alanı olarak bu şekilde her ilde bir gönül elçileri bereket ormanı oluşturulması faaliyeti yapılmasına karar verilmişti. En son bizim Mart ayı içerisinde Ankara’da yaptığımız vali eşlerinin de katıldığı valiler toplantıda da alınan bir karardı. Bugün tüm Türkiye’de Gönül Elçileri Bereket Ormanı oluşturuluyor. Bizim ilimizde orman bakımından oldukça şanslı bir il, hem yüz ölçümü içerisinde ormanlık alanlarının büyüklüğü hem de orman üretimi bakımından da Türkiye’de birinci Sinop. Bu anlamda ormanlık alanlarımız bir hayli fazla, toplamda 100 bin fidan hedeflenmişti ama biz sadece Sinop’ta 16 bin 500 fidana ulaştık” dedi.

Burada dikilen fidanların fıstık çamı olduğunu dile getiren Çetinkaya, burada yetişen ağaçlardan elde edilecek fıstıklardan köylülerin istifade edeceğini, bununla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılacağını sözlerine ekledi.

Vali Çetinkaya’nın konuşmasının ardından fidan dikimine devam edildi. Program sonunda davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

iha
Editör: Vitrin Haber