Nedim Şener Batuhan’ın motosikleti
HABERİ PAYLAŞ

Batuhan’ın motosikleti

Dün darbe davalarının en önemlilerinden biri sonuçlandı; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası. Türkiye’de 59 ilde toplam 289 fiili darbe davasından 145’i ilk derece mahkemelerinde tamamlandı. 144 dava ise devam ediyor.

Şehitler Köprüsü davası diğerleri gibi çok önemli aynı zamanda sembolik. 15 Temmuz gecesi ilk akla geldiğinde hatırlanan fotoğraf köprü trafiğinin darbeciler tarafından kesilmesidir.

Darbeye “tiyatro” ya da “kontrollü darbe” diyen birçokları ise yine bu görüntüye atıf yaparak “O saatte köprü kapatılarak darbe mi olur?” diyerek, ortaya çıkan tüm gerçeklere, belge ve bilgiye karşın hala iki yıl önceki sığ ve cahilce bir soruyla söze başlarlar.

Haberin Devamı

Oysa Köprü o gece Erol Olçok ve 16 yaşındaki Abdullah, 21 yaşındaki Batuhan Ergin gibi 34 insanımızın şehit olduğu yerdir. Batuhan arkasında öyle bir mesaj bırakıp gitti ki, o gece eminim darbeye seyirci kalan herkesi utandırıyordur.

Kısa süre önce askerden gelen Batuhan Ergin, 15 Temmuz 2016 günü çok istediği motosiklete kavuşur. Babası Ahmet Ergin ona söz verdiği ikinci el motosiklet yerine sürpriz yapıp sıfır kilometre beyaz bir motosiklet almıştır. 15 Temmuz günü plaka işlemlerini yapar saat 18.00 gibi plakayı takar. Batuhan sevinç içinde motosiklete atlar arkadaşlarıyla gezmeye gider. FETÖ’cüler köprüyü kapattıklarında Batuhan Ergin arkadaşlarıyla Sarıyer civarındadır. Telefon üzerine Ortaköy'e döner.

Sokaklarda birçokları marketlerden erzak almaya çalışırken Batuhan Ergin, çok sevdiği ve toplam 5-6 saat bindiği motosikleti bir arkadaşının evinin önünde bırakır köprüye çıkar.

Batuhan’ın motosikleti

Kalbinden tek kurşunla

“Asker kışlaya” sloganları ata ata köprüyü yürüyerek geçer. Kalabalıklarla birlikte darbecilere karşı direnenlerin arasında yerini alır. Sosyal medya hesabından, “Eve erzak almaya değil, devlete sahip çıkmaya geldik” diye mesaj atar. Grubun önündedir, darbeciler nişan alır ve Batuhan’ı tek kurşunla kalbinden vurarak şehit ederler. O yaşı küçük ama yüreği çok büyük olan Batuhan'ı susturacaklarını, darbeyi gerçekleştireceklerini zanneden FETÖ'cüler yanılır.

Haberin Devamı

Köprü'deki 34 kişi ile birlikte toplam 250 şehit, binlerce gazi, milyonlarca yurttaş tarihte eşine rastlanmayacak bir onur mücadelesiyle darbeyi bastırır.

Dün Köprü davasında beklenen karar çıktı. 133’ü tutuklu, 143 asker hakkında açılan davada Mahkeme heyeti, “Anayasayı ihlal” suçundan 72 sanığı ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme 22 sanığa, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçundan 17 yıl yedişer ay, 5 sanığa aynı suçtan 15 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme biri asteğmen 43'ü er toplam 44 sanığın tüm suçlardan beraat ettirdi. Ancak savcılık bu karara itiraz edecek. Evet adalet tecelli ediyor.

Batuhan’ın motosikleti mi? O da Ortaköy sokaklarında turluyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder