SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi'ye ISO Denetimi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:32:06
Battalgazi'ye ISO Denetimi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi’nde TSEN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belge yenileme ve TS ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Sistemi ilk belgelendirme denetimi yapıldı. Denetimler sonucu TSE Yürütme Komisyonu’na TSEN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belge yenileme ve TS ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Sistemi belgesi verilmesi için öneri sunuldu.

Battalgazi Belediyesi’nde TSEN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belge yenileme ve TS ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Sistemi ilk belgelendirme denetimi 3 gün sürdü. Denetimlere, TSE Malatya Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz ve TSE Tetkik Görevlisi Süleyman Çalışkan katıldı. Denetimlerin kapanış toplantısı ise, Battalgazi Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sayın, Battalgazi Belediyesi olarak TSEN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belge yenileme ve TS ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Sistemi ilk belgelendirme talebinde bulunduklarını belirterek, talep doğrultusunda gerekli denetimlerin yapıldığını söyledi. Sayın, TSE Yürütme Komisyonu’na TSEN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belge yenileme ve TS ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Sistemi belgesinin verilmesi için öneride bulunulacağını kaydetti. Sayın, Battalgazi Belediyesi için TSE Yürütme Komisyonu’na önerilen TS ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Sistemi belgesinin verilmesi halinde bu belgeyi Türkiye’de alan ilk 10 belediyeler arasında yer alacağını kaydetti. 

TSE Malatya Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz, Battalgazi Belediyesi’nde güzel uygulamalarla karşılaştıklarını belirterek, “Çok güzel uygulamalarla karşılaştık. Dokümantasyonda çok fazla sorun yoktur. Tabi ki başkanımızın bu konulardaki isteği ve iradesi ortada, vizyonu ortada. Başkanımız artık bu yönetim sistemlerini burada uygulamasını istiyor.  Bununla da yetinmeyeceğiz. Bundan sonra daha farklı yönetim sistemleri gerekiyor. Kısa vadede, TS ISO 18001, bir sonraki aşamada ise, 14001 çevre yönetim sistemi ile başlayacağız. Kalite yönetimi ile ilgili dokümanlar, prosedürler ve görev tanımları her birimde hemen hemen var ve her birime dağıtılmış” diyerek, Battalgazi Belediyesi’nde güzel uygulamalarla karşılaştıklarını kaydetti. 

TSE Tetkik Görevlisi Süleyman Çalışkan’da, Battalgazi Belediyesi’ne TS ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Sistemi belgesinin verilmesi için TSE Yürütme Komisyonu’na öneride bulunacaklarını belirterek, “Güzel bir 3 gün geçirdik. Hizmetleriniz ve uygulamalarınız hakkında bilgi sahibi olduk. Yeni uygulamalar,  yenilikler, her kurumda özellikle kamu kurumunda sancılıdır. Şunu gördüm ki çağrı merkezi sistemi oturtulmuş. Bilgi İşlem Müdürlüğü sayesinde güzel bir altyapı oturtulmuş. Birimlerden gerçekten destek var. Sistem, şikayet iletilmesinden sonuçlanmasına kadar bir ekip çalışması var. Bizler bu konuyu nasıl geliştirebiliriz, daha iyi nasıl olabiliriz, bunun için nasıl çalışılabilir. TS ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Sistemi belgesinin verilmesi için öneride bulunacağız. Bu belgeyi almakla Türkiye’de belediyeler arasında ilk 10 içinde yer alacaksınız. İlk 10’a girmek büyük bir başarıdır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız