• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Kutlu Doğum etkinliğine hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da da bugün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla gerçekleştirilecek etkinlik nedeniyle kentte adeta bayram havası yaşanıyor.

Kutlu doğum etkinliği öncesi Peygamber Sevdalıları üyeleri tarafından etkinlik alanındaki tüm hazırlıklar tamamlandı. Peygamber aşıkları, saatler öncesinden etkinlik alanına gelmeye başladı.

Alanda “La İlahe İllallah Muhammed Resulullah”  yazılı büyük Tevhid bayrakları asıldı. Ayrıca Kürtçe(Kurmancî-Zazakî) İngilizce, Türkçe ve Arapça dillerinde Batman Mevlid Alanına hoş geldiniz pankartı asıldı.

7'den 70'e her yaştan etkinlik alanına akın eden halk, salâvat ve tekbirler getirmesi güzel görüntüler oluşturdu. Kutlu Doğum etkinliği nedeniyle bazı esnafın kepenk açmadığı görüldü.

Kendileri için belirlenen alan dışına yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek ve su satışı yaptı.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kentin 20 ayrı noktasından alana düzenlenen ücretsiz seferlerle vatandaşın etkinliğe gelmesi imkânı sağlandı.

Vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir kilometre mesafede araçlardan inerek, yaya olarak alana geldi. Araçlar ise daha önce belirlenen noktalara bırakıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte Muhammed-i âşıklar, Batman Mevlid Alanının etrafında kurulan polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebildi.

Programda 500 polis görev yaparken, Peygamber Sevdalıları tertip komitesinde bin 100 kişilik bir ekip görevlendirdi. Bu görevliler alan içinde ve dışında hazır bulundu. Alana girişler sırasında polislerin yanı sıra Peygamber Sevdalıları tertip komitesinin görevlileri de koordinasyonu sağladı.

Etkinlik esnasında izdihamın yaşanmaması için kadın ve erkekler için alana ayrı giriş kapıları konuldu. Burada vatandaşların alana görevliler tarafından rahat bir şekilde girişleri sağlandı.

Etkinlik canlı yayınlanacak

Rehber ve Kudüs TV'nin canlı olarak yayınlayacağı etkinliği, çok sayıda gazeteci takip ediyor. Canlı olarak yayınlanacak olan programın frekans bilgileri şöyle:

Satellite: TÜRKSAT 3A

Frekans:11544 Mhz

Symbol Rate: 2222

Polarizasyon: H

Fec: 5/6

Seyyar baz istasyonlarının yerleştirildiği etkinlik alanına kalabalık  nedeniyle bir dev ekran kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ‘Salavat Standı` açarken, alanda kurulan çadırlarda kermesler açıldı.

Alanda olabilecek sağlık sorunları için Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Sağ-Çev tarafından alana yakın bir yerde sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında  2 ambulans, 8 doktor, 30 sağlık memuru ve 25 hemşire sağlık personelinden oluşan sağlık ekibi de hazır bulundu. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Platformunun tertip komitesi tarafından halka dağıtmak için alana çok sayıda su taşındı. Etkinlik öncesi toplanan halka Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat, Mustafa Altuntop, Nezir Güler, Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Ömer Güneş, Abdullah Olam, Mücahit Oğur, Neytullah Karadeniz, Peygamber Sevdalıları Erkek ve Kız İlahi grubunun seslendirdiği marş ve ilahiler dinletildi.

Hatırlanacağı üzere; Peygamber Sevdalıları Platformu, Batman`da yapılacak kutlu doğum etkinliği için yaklaşık 3 ay önce hazırlık yaptı. Türkiye genelinde Kutlu Doğum Siyer Sınavları düzenlenip, aylar öncesinden salâvat kampanyası başlatıldı. Platform tarafından, kutlu doğum etkinlikleri kapsamında kentte kutlu doğuma özel yaklaşık 100 bin adet “Hira`dan Yükselen Nur” adlı siyer kitabı dağıtıldı. İlin farklı noktalarına çok sayıda stand kurularak, halk güllerle kutlu doğuma davet edildi. 

Batman'ın neredeyse her cadde ve kavşakları Türkçe, Kürtçe ve Arapça yazılarla Hz. Muhammed`i (sav) öven brandalarla süslendi.

Son olarak Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere 3 gün boyunca halk, anons araçlarıyla Kutlu Doğum etkinliğine davet edildi.

Program akışı açıklandı

Öte yandan; saat 13.30`da başlayacak Kutlu Doğum etkinliği program akışı açıklandı.

İşte, “Hak ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenecek büyük kutlu doğum etkinliğinin program akışı:

-Kur`an-ı Kerim Tilaveti

-Mevlid-i Şerifin okunması

-İlahi ve marşlar seslendirilecek

-İlahi ses sanatçılarını canlı performansı

- Araştırmacı-Yazar Molla Mahmut Kılınç'ın Kürtçe konuşmaları

-Salavat seferberliğinin sonuçlarının açıklanması

-Peygamber Sevdalıları Platformu adına Platform Sözcülerinden M. Ali Altun'un, Kutlu Doğum mesajını içeren 10 maddelik metni okuması

-Dua ve kapanış  (M.Fatih Akgül- İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir