Batı medyası Afrin operasyonuna nasıl bakıyor?

Batı medyasında Afrin operasyonunun Kürtlere yönelik yapıldığı algısının yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin, "Geçmiş yıllara baktığımızda PKK’lı, YPG’li teröristleri, terörist olarak değil de Londra’da güzellik yarışmasına katılan kızlar olarak tanıttılar. Hala bu zihniyetin devam ettiği gözüküyor. Türkiye’nin Kürtler’e karşı bir operasyonu yoktur.” dedi.

Batı medyası Afrin operasyonuna nasıl bakıyor?
Batı medyası Afrin operasyonuna nasıl bakıyor?
Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin, NTV ekranlarında Afrin operasyonunu değerlendirdi.

Batı medyasının operasyona bakış açısını anlatan Şahin, “Türkiye, Kürtlere karşı bir operasyon yapıyormuş görüntüsü vermeye çalışıyorlar. Batı dünyasının basınının terör örgütünü motive ettiğini söyleyebiliriz. Geçmiş yıllara baktığımızda PKK'lı, YPG'li teröristleri, terörist olarak değil de Londra'da güzellik yarışmasına katılan kızlar olarak tanıttılar. Hala bu zihniyetin devam ettiği gözüküyor. Türkiye'nin Kürtler'e karşı bir operasyonu yoktur. Bunu anlatmak zorundayız.” dedi.

Batı medyasında “ABD'nin Suriye'deki müttefiki” ifadesine dikkat çeken Şahin, “Bunun da kayda geçmesi önemli. Batı medyası bunu da dile getiriyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Dünyanın en azılı terör örgütlerinden birinin müttefiki ABD olduğu anlatılıyor. Dünyada birinci önceliği terörle mücadele olduğunu anlatan bir ülke, terörün destekçisi olan bir ülke konumunda, dünya basınında dillendirildiğini görüyoruz” ifadesini kullandı.