Alaplı Ziraat Odası Başkanlığı ve Çevre Koruma Derneği, ıslah ettikleri 20 dönümlük çöp alanının 5 dönümüne yerli süt mısır ekmeye başladı.

 

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Tekke Köyünde 20 yıllığına kiralanan 20 dönümlük çöplük alanı kısa süre içerisinde temizleyerek tarım alanına çevirdiklerini söyledi.

Temizlenen alanın 5 dönümüne süt mısırı ekimi yaptıklarını ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi:

“Kiraladığımız 20 dönümlük alan daha önce köylülerin ve yoldan geçenlerin çöp attığı bir yerdi. Oda olarak bu alanı köylüden kiralayarak çöplerini ve taşlarını temizleyerek üzerine toprak serdik. Etrafına 250 adet meyve fidanları diktikten sonra 5 dönümlük alana süt mısırı dikimine başladık. Bizim halkımız sür mısırı çok seviyor. Özelikle son birkaç yıldır bardak ta mısır çok yaygınlaşmaya başladı. Bizde bunu düşünerek böyle bir işe başladık. Bu 5 dönümlük alandan yaklaşık 3 tona civarında yerli süt mısırı elde etmeyi planlıyoruz. Süt mısırın pazarı mevcut olduğu için ürün büyüyüp hasadına başladıktan sonra pazara süreceğiz. Bunu yanında 20 dönümlük bahçemizde 5 dönümüne çeşitli sebzeler dikeceğiz. Geri kalan 10 dönümüne ise bizim üzerinde ağırlıkla durduğumuz çilek dikimi yapacağız. Önümüzdeki haftalarda inşallah çilek dikimine başlıyoruz. Burada ayrıca üyelerimize eğitimler vermek istiyoruz. Bu bahçe bir tarım eğitim alanı olacak. Belki de Türkiye'de böyle bir örnek bahçe yoktur. Oda olarak yapabildiğimiz kadar yapmaya çalıştık. İnşallah Batı Karadeniz Kalkınma Ajansında destek alabilirsek daha güzel çalışmalar yapacağız. "