Karadeniz'de batan kuru yük gemisinde ölü sayısı 4'e çıktı, Rus diplomatlar Bartın'da

Bartın açıklarındaki kazada ölü sayısı 4'e çıktı, 6 mürettebat yaralı kurtarıldı.
Bartın açıklarındaki kazada ölü sayısı 4'e çıktı, 6 mürettebat yaralı kurtarıldı. © Anadolu Ajansı
© Anadolu Ajansı
By Kerem Congar
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Karadeniz'de batan Rus gemisinde ölü sayısı 4'e çıktı, Rus diplomatlar Bartın'da

REKLAM

Batı Karadeniz açıklarında Bartın sahil şeridine 200 metre uzaklıkta batan Palau bayraklı "Arvin" isimli kuru yük gemisinde can kaybı 4'e yükselirken, Türkiye'de görev yapan Rus diplomatların olay yerine gittiği kaydedildi.

Bartın Valisi Sinan Güner, batan gemiden şu ana kadar 6 kişinin kurtarıldığını ve 4 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Gemide toplamda 12 mürettebat olduğu ve geri kalan 2 kişiye de sağ şekilde ulaşılmaya çalışıldığı kaydedildi.

Bakan Güner, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterin Samsun'dan bölgeye hareket ettiğini söylerken, olumsuz hava şartlarında uçuş yapabilirse kalan mürettebatın da kurtarılacağını belirtti.

Rus konsolosluk görevlisi Irina Kasimova, kuru yük gemisinin Ukrayna'ya ait olduğunu ve 2 Rus vatandaşının gemide görev yaptığını açıkladı. Kasimova, Rus diplomatların tercüme ve diğer resmi işlemlerde kurtarılan denizcilere yardım edeceğini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İnkumu açıklarında batan gemiyi arama-kurtarma çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığından bir fırkateynin görevlendirildiğini bildirdi.

Kurtarılan 6 kişinin sağlık durumu iyi, bir mürettebat hipotermi geçirdi

Sahil Güvenlik botlarıyla Bartın Limanı'na getirilen ve ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 6 gemi personelinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada, çalışmalara katılan ve hipotermi nedeniyle rahatsızlanan bir sahil güvenlik personeli de 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahale sonrası hastanede tedavi altına alındı.

Ek kaynaklar • AA, Tass

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Biden görevinin ilk gününde iklim ve göç sorununa odaklanacak

Beyrut patlaması ile Esad'a yakın Suriyeli iş adamları arasında bağ olduğu iddiası

Dünya Bankası, Türkiye'ye ilave 18 milyar dolar finansman sağlayacak