Başvurunu yap faiz desteğini kap

KOBİ’ler sıfır faizli kredi ile makine-teçhizat alabilecek. Kredi; ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı 3’er aylık eşit taksitler halinde ödemeli olmak üzere toplam 36 ay vadeli olacak. Bu fırsat için son başvuru tarihi 1 Ağustos

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2018 Güncelleme 19 Temmuz 2018, 01:53
Başvurunu yap faiz desteğini kap

İÇİNDEKİLER

KOBİ'lere sağlanan yeni destek için geri sayım başladı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB), kendi veri tabanına kayıtlı, imalat sanayiinde faaliyet gösteren ve KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan işletmelerin yerli ve yeni makine teçhizat alımları için uygun koşullarda finansal destek sağlanması için başlattığı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı için başvuru süresi 1 Ağustos'ta dolacak. Program ile işletmelerin kullanacakları kredilerde işletme başına en fazla 300 bin liraya kadar olan faiz/kâr payı bedelinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Kredi sıfır faizli, ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı 3'er aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak uygulanacak.
NASIL BAŞVURULACAK?
Programdan yararlanmak isteyen işletmeler, KOSGEB resmi web sayfasında (kosgeb.gov.tr) bulunan KOBİ/ Girişimci Giriş menüsünden girerek e-hizmetler sayfasında '2018 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Başvurusu' şeklinde arama yaparak girecekleri, kredi faiz desteği kapsamında satın alacakları makine-teçhizat alımına ilişkin başvuru formunu doldurarak KOSGEB Genel Müdürlüğü'ne başvurabilecek. Onay alan işletmeler, KOSGEB Müdürlüğü'nden aldığı başvuru formu ve başvuru kodu ile protokole taraf banka şubelerinden birine kredi başvurusunda bulunacak. Teminat sıkıntısı yaşayan işletmeler, Kredi Garanti Fonu A.Ş.'nin sunduğu kefalet hizmetlerinden yararlanabilecek.
​KOSGEB'E YENİ YAPI
KOSGEB tarafından verilecek hizmetler ve desteklerden yararlanacak işletmelere ilişkin sektörel ve bölgesel öncelikler, günün ekonomik ve sosyal şartlarına göre Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararnameye göre; KOSGEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili, tüzel kişiliği haiz, özel bütçeli ve bütün işlemlerinde özel hukuk hükümlerine tabi bir kamu kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürecek. Başkanlığın organları, genel kurul, icra komitesi ve başkanlıktan oluşacak. Genel Kurul; Cumhurbaşkanı'nın veya Sanayi ve Teknoloji Bakanı'nın başkanlığında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı'nın belirleyeceği kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Yükseköğretim Kurulu'nca tayin edilecek teknik üniversite rektörlerinden biri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle genel kurul gündemi dikkate alınarak Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenebilecek diğer bakanlık, kamu ve özel sektör temsilcilerinden meydana gelecek.
1 AĞUSTOS SON TARİH, KAÇIRMAYIN
Başvuru ve onay takvimi şöyle:

4 Haziran-1 Ağustos: İşletme başvuruları
2 Ağustos-13 Ağustos: KOSGEB Müdürlüğü inceleme, onay ve revizyon talebi
14 Ağustos-24 Ağustos: İşletme düzeltme ve revizyonu
25 Ağustos- 3 Eylül: KOSGEB Müdürlüğü nihai onayı