Mardin’in Midyat ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı düzenledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin üçüncü yılında, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığınca Koruma Kurulu Başkanlığı ve Midyat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı düzenlendi.

Midyat Devlet Hastanesi konferans salonundaki program, İstiklal Marşı'nın okunması ve ardından şehitler için yapılan hatim duasıyla başladı.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, burada yaptığı konuşmada, Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli olduğunu, dün ödendiğini, 15 Temmuzda da ödendiğin, icap ederse de bundan sonrada çekinmeden ödeneceğini söyledi.

Başsavcı Akkiraz, “ Allah’ın izni ve inayeti ile kıyamete kadar bu topraklarda hatta bu cihanda hep hakim olacağız. Yeter ki umudumuzu, ümidimiz, inancımızı ve de imanımızı kaybetmeyelim. Ben inanıyorum ki şu an işlemiş olduğu cürüm nedeni ile burada bulunan sizler de şayan o anı yaşayan biri olsaydınız şehit ve gazi olan kahramanlarımız gibi hiç çekinmeden u vatan için aynı fedakârlıkta bulunurdunuz. Tıpkı Erzincan depreminden sonra seferberliğe iştirak eden, arama kurtarma çalışmalarına katılan mahkûmlar gibi.” Dedi.

O geçeği hatırladığımızda belki bir yanımız ağrıyacak ama o kadar da ölene dek hep iftihar duyacağımızı kaydeden Akkiraz, “İçimizden de iftihar duyacağımız Velit Bektaş var. Midyat ilçesinin belki sayılmayacak kadar özelliği mevcuttur. Ama bana göre en büyük özelliği ve iftihar kaynağı içerisinde böyle bir şehidi barındırmasıdır. Bu vesile ile başta Velit Bekdaş olmak üzere 15 Temmuz şehitlerimize şükranlarımı sunarım.” Diye konuştu.

Programa Koruma Kurulu Başkanlığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli, hükümlüler ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Programın ardından 15 Temmuz darbe gecesi sinevizyon gösterimi, fotoğraf sergisinin ardından davetlilere, kokteyl ve tatlı ikramında bulunuldu.