Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başlık, ‘Kadına Şiddet’

1 Hatay Kadın Platformu,

1 Hatay Kadın Platformu, önemli bir etkinliğe daha imza atıyor. Kadına yönelik ‘şiddet’ konusunun masaya yatırılacağı Panel, ‘Kadına Yönelik Şiddet ve AKP’nin Kadın Politikaları’ başlığında yapılacak. Bu önemli etkinliğin panelistleri, HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile Mor Çatı Gönüllüsü Avukat Meline Çilingir olacak.
Panel’in önemli isimlerden biri olan, Mor Çatı aktivisti Avukat Meline Çilingir, bu konuda yaptığı daha önceki bir açıklamasında, “Mor Çatıya başvuru yapan kadınlar, bizden ayrıldıklarında daha güçlü ve şiddetin ne olduğunun bilincine varıp ayrılıyor” demiş, “Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, kadınlara erkek şiddetine yönelik hukuki ve psikolojik destek verirken, diğer yandan devlete kadın şiddetine yönelik çözüm üretmesi konusunda model oluyor” diye eklemişti.
HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise, hazırlanmasına katkıda bulunduğu, Avrupa Konseyi Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu’na sunulan “Türkiye’de Kadın Hakları İhlalleri Raporu” ile öne çıkan isimlerinden biri.
Panel, 25 Kasım Cumartesi günü saat 15’te, Antakya Atatürk Parkı içindeki nikah salonunda gerçekleşecek. Panel öncesinde kısa bir video gösterimi ve sonrasında da canlı skeç olacak. -Tamer Yazar-