Başkonsolos Guliyev’in, Azerbaycan Bağımsızlık Günü mesajı

Tarih : 2017-10-18 / Kategori : Genel Haber

Başkonsolos Guliyev’in, Azerbaycan Bağımsızlık Günü mesajı

     Azerbaycan Kars Baş Konsolosu Nuru Guliyev,  Azerbaycan Cumhuriyyeti’nin Bağımsızlık günü dolaysıyla bir mesaj yayınladı.

 

           Baş Konsolosu Nuru Guliyev, mesajında, 20. yüzyılın sonunda Sovyetler Birliği'nin çöküşünün ardından, Azerbaycan halkı son yüzyılda 2. kez kendi kaderini belirleme şansı yakalayarak bağımsızlığını ilan etti. 
           Bu 20. yüzyılda Azerbaycan siyasi tarihinde 2. zafer oldu.
           1991 yılı 18 Ekimde Azerbaycan Ali Meclisi Azerbaycan Cumhuriyyeti'nin Bağımsızlık Beyanı kabul edildi. 
Bağımsızlığı ilan edildikten sonra Azerbaycan Cumhuriyeti çok zor bir dönemden geçmeye başladı. 
          Bağımsızlığını kazandıktan kısa bir süre sonra  halkımız yine onu kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Ermenistan silahlı kuvvetlerinin tecavüzü sonucunda topraklarının yüzde 20 oranında büyük bir bölümü işgal edildi.
            Ermenilerin büyük orandaki askeri tecavüzü, yürütülen yanlış siyaset ve bunun yanı sıra ülke dâhilinde devam eden siyasi çekişmeler bu tehlikeni daha da realleştirdi. Fakat halkın talebi ve yoğun isteği doğrultusunda büyük siyasi tecrübeye sahip olan, Azerbaycan halkının ümummilli lideri Haydar Aliyev`in iktidara yeniden gelişiyle bu tehlike aradan kalktı. 
            Azerbaycanın bağımsızlığının sonsuz, dönülmez olmasında, ekonomik potensialının güçlenmesinde, bölgede ve dünyada nüfusunun artmasında müstesna rolu olan Azerbaycan halkının ümummilli lideri Haydar Aliyev`in siyaseti günümüzde cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev tarafından uğurla devam ettirilmektedir.
         Bu siyaset karşımızda duran bütün hedeflerin gerçekleşmesinde, bağımsız Azerbaycan`ın daha güçlü bir devlet haline gelmesinde ve halkımızın daha da firavan yaşamasında mutlak eminlik yaratmaktadır. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.