'Baskı değişimi getirecektir!'

Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilen Tüzük Kurultay'ına katılan MHP Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er, kurultayı değerlendirdi

'Baskı değişimi getirecektir!'

Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilen Tüzük Kurultay'ına katılan MHP Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er, kurultayı değerlendirdi

20 Haziran 2016 Pazartesi 20:24
'Baskı değişimi  getirecektir!'
Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilen Tüzük Kurultay'ına katılan MHP Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er, kurultayı değerlendirdi. Er, "Tabandan itibaren yukarıya doğru gelen bu sinerji ve baskı mutlaka değişimi getirecektir. 10 Temmuz'da da ülkücü iradenin tercihi kabul görecektir" dedi. Görevden alınıp alınmayacağı ile ilgili de konuşan Er, "Ben görevden alınmayı beklemiyorum. Görevimin başındayım" dedi.  

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Hilmi Er, 19 Haziran Pazar günü Ankara'da yapılan Tüzük Kurultayı'nı değerlendirdi. Parti tüzüğündeki 14 maddeyi değiştirdiklerini söyleyen Er, "14 madde arasında en önemlisi, Olağanüstü Kongre'de Genel Başkanlık seçimi yapılamayacağına olan hükmün değişmesiydi. Ülkücü irade Ankara'da toplantı ve kararını verdi. 752 delege oybirliğiyle tüzüğümüzü değiştirdi. Alınan kararların MHP'ye, Türkiye'ye ve Türk milletine hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

'ÜLKÜCÜ İRADENİN TERCİHİ KABUL GÖRECEKTİR'
Amaçlarının Türk milliyetçilerini iktidara taşımak olduğunu söyleyen Er, "İnşallah 10 Temmuz'da Ankara Spor Salonu'nda seçimli olağanüstü kurultayımızı yapacağız, en hızlı şekilde MHP'yi iktidara taşıyacağız" dedi. Er, "10 Temmuz'da Devlet Bahçeli Genel Başkanlık koltuğuna veda edecek mi?" yönündeki soruya ise, "Tabandan itibaren yukarıya doğru gelen bu sinerji ve baskı mutlaka değişimi getirecektir diye düşünüyorum. Bizler demokrasiye inanan insanlarız. Bizleri temsil eden tabanımızı temsil eden üstkurul delegelerimiz var. Biz onlara oy kullanma hakkını vermişiz. Türkiye genelinde bin 232 delege var. Bunların salt çoğunluğun aldığı yada alacağı her türlü karara saygı duymak zorundayız. Bugün bizim yorum yapmamız yanlış olur. Ülkücü irade nasıl iradesini ortaya koyup bazı şeyleri de değiştirdiyse, 10 Temmuz'da da ülkücü iradenin tercihi kabul görecektir" diye konuştu.

'GÖREVİMİN BAŞINDAYIM'
Görevden alınıp alınmayla ilgili beklenti içerisinde olup olmadığıyla ilgili soruyu da cevaplayan Başkan Er, "Ben görevinden alınmayı beklemiyorum. Ben görevimin başındayım. Teşkilat çalışmalarımıza devam ediyoruz. Allah nasip ederse bu çalışmalarımızdan bir tane bugün akşam teşkilat olarak geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeğimizi gerçekleştireceğiz. Biz tüm halkımızı da bu yemeğe davet etmek istiyorum" dedi. 

Delegelerden Yücel Apaydın, kendilerini artık daha güvenli hissettiklerini belirterek: " Ben imza süreci başladığında, gidip Meral Hanımla ilk görüşen kişi benim. O gün düşüncelerim neyse, şuanda da aynı şekilde düşünüyorum. Çünkü siyasi bir beklenti ve hesabım yok. Tabandan almış olduğum fikir doğrultusunda devan ediyorum. Gerçekleşen tüzük değişikliğiyle ilgili de değişen 14 maddenin tamamını bizlere detaylı bir şekilde okudukları ve oyladıkları için kafamda herhangi bir soru işareti kalmadı" dedi.

'GENEL MERKEZİN TAVRI BUNU BURAYA GETİRDİ'
MHP tabanının değişim isteğine bizde delege olarak destek verdik" diyen Türker Babalık ise, "Değişim için ilk adım olan tüzük kurultayını gerçekleştirdik. Partimiz için hayırlı olsun. Benim kafamda herhangi bir soru işareti oluşmadı. Kurultayda 14 tüzük maddesinin değiştirilmesi, MHP Genel Merkezi'nin 7 Haziran'ın ardından partiden tasvip etmek istediği insanlarla ilgili aldığı bir önlemdir. Bunun bu hale gelmesi de genel merkezin almış olduğu bir tavırdır" diye konuştu.

'HAYIRLI OLSUN'
Tüzük kurultayı hayırlı olsun diyen Mehmet Duran Atalay da, "Gittik görevimizi yerine getirdik. Süreç devam ediyor. Başkanımız gerekli açıklamaları yaptı. Demokratik ve ülkücüye yakışır bir kongre olduğuna inanıyorum. Tabi ki kurultaylarda şartları vardı. Öneri verildi ve delegelerde bunu onayladı" dedi.

  – Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 20.06.2016 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81