Erol Önsel

Erol Önsel

Basketbolu kaybediyoruz

Geçen hafta oynanan İBB maçının ardından yazdığım yazının son paragrafında, bu hafta ligin  en kritik maçına çıkacağımızı ifade etmiştim. Durumun bu kadar hassas olması yetmiyormuş gibi,  hafta boyunca ödeme sorunlarından dolayı antrenmana çıkmadığı haberleriyle allak bullak olmuş bir takım profiliyle karşılaştık. Trabzonspor isminin bu tip sorunlarla anılmasının her şeyden önce bir Trabzonspor taraftarı olarak benim gururumu incitici bir durum olduğunu belirtmem gerekiyor.  Fakat öncelikle bu kulübün böylesi durumlarla nasıl karşılaştığı ve buna hangi yaklaşımların sebep olduğuyla ilgili cevapların verilerek, bir durum tespiti yapılması gerektiğinin doğru yolun bulunması adına önemli olduğunu düşünüyorum. Kulübü yöneten değerli yöneticilerin öncelikle bu tespiti taparak doğru cevapları verdiğinde sorunları bir çok yönüyle çözebileceklerini düşünüyorum.

Bir antrenör olarak sezon boyunca yazmaktan imtina etmeme rağmen bunu söylemek zorunda olduğumu ifade etmem gerekiyor. Trabzonspor Medicalpark ligin en kötü oyun kurucu rotasyonuna sahip takımı. Takımımız ligin en kötü oyuncu rotasyonuna sahip takımlarından bir tanesi. Yine Trabzonspor Medicalpark ligin en kötü uzun oyuncu rotasyonuna sahip takımlarından biri. Her şeyden önce bu oyuncu kadrosunun kim tarafından ve nasıl oluşturulduğunun bu konuda sorumluluğu olan insanlar kimse hesabının verilmesi gerekiyor.  Bir kulübün parası böylesine savruk bir şekilde heba edilemez. Bu savurganlığın sorumlusu kim ya da kimlerdir mutlaka hesap vermelidir. Takımın antrenörü sürekli sezona geç başladığıyla ilgili bir takım söylemlerde bulunuyor. Sezona geç başlamasının, takımın başına geç geçmesinin sebebi kendi milli takım kariyeri değil mi? Peki böyle bir bahane Bazarevic’in kendi kendini çürütmesi anlamına gelmiyor mu? Takım mühendisliğinin çok hassas bir iş olduğunu her fırsatta  ifade ediyorum. Peki bu takımın oluşturulmasında Bazarevic’in dahli yok mudur? Ya da takımın menajerinin  takımın kurgusunda sorumluluğu ne düzeydedir? Bu maç, takımın oyun kurucularından dolayı kaybettiğimiz kaçıncı karşılaşmadır? Sezonun en önemli maçında iki oyun kurucunun oyunun son iki dakikasında 5 top kaybı yaparak rakibin kazanmasına sebep olmasının arkasında kimin sorumluluğu vardır?

Maçla ilgili teknik anlamda konuşmanın gereksiz olduğu kanısındayım. Bu kulübü yönetenlerin, öncelikle bu soruların muhatabı kimse ondan cevapları almasının sorunun asıl çözümü olduğunu düşünüyorum. Yıllardır hasbel kader emek vererek var olması için çaba sarfettiğimiz basketbolu kaybettiğimizi,  hiçbir şey yapamadan izlemek zorunda olmanın verdiği acıyı derinden hissediyorum. Bu acıya sebep olanlar Trabzon havalimanından tarifeli uçağa binip bu şehre uçağın penceresinden son kez bakarken ne hissedecek bilmiyorum fakat burada kalacak olan biz basketbol sevdalılarının yürekleri parçalanarak mevcut manzarayı izleyecekleri aşikar.
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR