Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde Niğde'nin kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı "5. Niğde Günleri" başladı. Başkentte düzenlenen 5. Niğde günlerinin ilk günü katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Niğde Günleri'nde Niğde'nin öne çıkan ürünleri, tarihi, kültürü, turizmi, sanayisi, yöresel yemekleri, halk oyunları ve türküleriyle Niğde kültürü, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki etkinlikle başkentlilere tanıtıldı.

Niğde Günlerinin açılışında konuşan  ve güzelliklerin paylaşıldıkça güzel olduğunu belirten Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Binlerce yıllık yaşanmışlığın derin izlerini taşıyan "Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir" Niğde'nin; kültürel değerlerini, folklorunu, geleneklerini, yöresel ürünlerini ve sektörel değerlerini sizlerle buluşturmak ve Niğde’mizi her yönüyle tanıtmak için, Türkiye'nin kalbi Ankara'da siz değerli hemşerilerim ve Niğde dostları ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu etkinliğimiz ile Niğde'ye gelemeyen, gelip de doyamayan hemşerilerimize Niğde'yi yaşatmak istedik. Niğde türkülerini birlikte söylemek, Niğde şiirlerini birlikte dillendirmek, kısaca başkentte bir "Niğde Rüzgârı" estirmek istedik. Bu sebeple de başta Valiliğimiz ve Niğde Belediyemiz olmak üzere, ilçe ve belde belediyeleri, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, kamu kurumları, ticaret ve sanayi odası, esnaf odası ve sivil toplum kuruluşları ile buradayız” dedi.

Niğde'nin ve Niğdelilerin emanet edildiği kişiler olarak görüyor ve bu bilinçle Niğde'yi ileriye taşıyacak projeler üretme çabası ve çalışması içeresindeyiz diyen Vali Şimşek; “ Bu projelerden birisi de  Niğde'nin marka kimliğinin belirlenmesi ile ulusal ve uluslararası arenada bilinirliğinin artmasına yönelik olarak yürüttüğümüz "Marka Kent Niğde Projesi’dir. Söz konusu proje ile Niğde'yi markalaştırarak her yönüyle tanıtmayı, orta vadede de Şehrimizi bir kültür ve turizm kenti haline getirmeyi hedefliyoruz. Netice itibariyle de, Tarihi ve  kültürel değerlerimiz ile doğal güzelliklerimizi ön plana çıkartarak bir marka kent olmayı amaçlıyoruz.  Bu projemiz kapsamında daha önce Niğde, Mersin ve Adana'da arama konferansları düzenledik. Önümüzdeki aylarda da  İzmir, İstanbul ve Ankara da bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Daha sonra da ilimizin tüm kesimlerinin katıldığı  bir çalıştay düzenleyip, Niğde'nin marka kimliğini ortaya koyarak   kentimizi ülke gündemine taşınmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Marka kent Niğde projenin Niğde’nin tanıtımına yeni bir ivme ve motivasyon kazandıracağını ifade eden Vali Şimşek; “ İşte bugün burada düzenlediğimiz "Niğde Günleri" nin de bu projemizin tamamlayıcısı olarak, bu süreçte önemli bir kilometre taşı teşkil edeceğine inanıyorum. Niğde Günlerinin Niğde'nin tanıtımına katkı sağlamasının yanında, Ankara’da yaşayan Niğdelilerin memleket bağlarının güçlenmesine genç kuşaklarımızın mahalli kültürümüzü benimsemesine ve mensubiyet şuuru oluşmasına da katkı sağlayacağı muhakkaktır. Tek hedefimiz var; o da milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimiz, üniversitemiz ve Niğde'de görev yapan bürokratlar, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde ortak akılın öncülüğünde yapılabilir ve uygulanabilir projeleri hayata geçirerek, Niğde'yi tüm alanlarda hak ettiği seviyeye taşımaktır. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuzda olduğu gibi bağrından her zaman kahramanlar çıkaran Niğde'nin ve Niğdelilerin her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyor, devletimizin desteği ve özel sektörümüzün girişimciliği ile Niğde'yi daha iyi noktalarda getireceğimize yürekten inanıyorum. Bu duygularla sözlerime son verirken bu etkinliğimizin planlanması ve gerçekleşmesi sürecinde bizlerle yakın işbirliği içerisinde bulunan Niğde Dernekler Federasyonumuza, Belediye başkanlarınıza ve desteğini esirgemeyen tüm kişi, kurum ve yöneticiler ile katkı koyan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kalıcı dostluklara ve işbirliklerine vesile olmasını umduğumuz bu etkinliğimizin Niğde ve Niğdeliler için yararlı ve hayırlı sonuçlar getirmesini diliyor, teşriflerinden dolayı başta sayın Bakanımız olmak üzere tüm misafirlerimize tekrar teşekkür ediyor, sizleri bir kez daha saygı ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim