HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkent’te KHK eylemine sert müdahale

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın gözaltına alınmasını protesto eden gruba polis ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu. 4'ü kadın 11 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri tarafından, Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanarak Gülmen ve Özakça'nın gözaltılarına tepki gösteren gruba dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulurken, aralarında CHP'li vekillerin de bulunduğu gruba çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün önemli paylaşımlarda bulunmuştu.

“KHK ile kamudan ihraç edildikleri” için açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın gözaltına alınmasını protesto eden gruba polis müdahale etti.

Kızılay Yüksel Caddesi’nde toplanarak Gülmen ve Özakça’nın gözaltına alınmasını protesto eden grubu polis ekipleri dağılmaları konusunda uyardı. Aralarında CHP milletvekilleri Mustafa balbay ve Ali Haydar Hakverdi ve Veli Ağbaba’nın da olduğu gruba daha sonra çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında 4'ü kadın 11 kişi gözaltına alındı.

Polis ekipleri, alana kimseyi yaklaştırmazken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da İnsan Hakları Heykeli önünde oturma eylemi başlattı.

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMA YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen ve işlerine geri dönmek için açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın gözaltına alınmasıyla ilgili “KHK’ler ile işlerinden olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın çok geç olmadan görevlerine iade edilmelerini diliyorum” dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı mesajlar, şöyle: “Hükümet, kanunsuzluklara karşı hakkını arayan herkesi tehdit olarak gördüğünü, açlık grevi yapan 2 gencimizi gözaltına alarak kanıtlamıştır. KHK’ler ile işlerinden olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın çok geç olmadan görevlerine iade edilmelerini diliyorum.”


En Çok Aranan Haberler