|

Başkentte DEAŞ baskını

Ankara’da eylem hazırlığında olan DEAŞ’a darbe vuruldu. Etimesgut’ta DEAŞ’lıların kaldığı eve baskın düzenleyen polis ekipleri iki teröristi etkisiz hale getirdi. Teröristlerin, Ankara'da kitlesel terör eylemi planlandığı, muhtemel hedeflerinin ise AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:58 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Başkentte DEAŞ baskını
​Başkentte DEAŞ baskını

Başkentte polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, eylem hazırlığı yaptıkları belirlenen ve terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları değerlendirilen 2 terörist etkisiz hale getirildi. Alınan bilgiye göre, emniyet güçleri, istihbarat çalışmaları sonucunda, Etimesgut ilçesi Yapracık Mahallesi TOKİ konutları bölgesine operasyon düzenledi.

BAŞKENTTE EYLEM YAPACAKLARDI

Operasyonda, Ankara’ya eylem yapmak üzere geldikleri ve terör örgütü DEAŞ mensubu oldukları değerlendirilen 2 kişi, polis ekiplerince etkisiz hale getirildi. Ankara Valisi Ercan Topaca, teröristlerin kullandığı dairede inceleme yaptı ve yetkililerden bilgi aldı. Olay yerinde açıklamalarda bulunan Vali Topaca, İstihbarat Daire Başkanlığının koordinesinde İstanbul ve Ankara polisinin ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde düzenlenen operasyonda 2 erkek teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.


Ev emlakçıdan
kiralanmış

Operasyon düzenlenen evin ise kısa süre önce bölgedeki bir emlakçıdan kiralandığı belirlendi. Teröristlerin Ankara’da kitlesel terör eylemi planlandığı, muhtemel hedeflerinin ise AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi olduğu öne sürülüyor. Öte yandan operasyon düzenlenen evin alt katındaki daireye vatandaşlarca Türk bayrağı asıldığı görüldü.

İKİ TERÖRİST
AZERBAYCAN UYRUKLU

Operasyonun, İstanbul’da gözaltına alınan bir teröristin verdiği ifadelerin ardından düzenlendiğini belirten Topaca, şu bilgileri verdi: “İstanbul’dan takip edilen Azerbaycan uyruklu kişinin DEAŞ üyesi olduğu değerlendiriliyor. Son günlerde hareketli olması ve araç kiralayarak Ankara’ya gelmesinden şüphelenilmiş, buraya bu 2 kişiyi bıraktığı anlaşılmış. Kendisi ile bu kişilerin DEAŞ üyesi olduğu ve eylem yapmak üzere Ankara’ya bıraktığı şeklinde ifade vermesinden sonra bu operasyon çok acilen planlanmış, müdahalede 2 kişi ölü ele geçirilmiştir.”

ANKARA VE İSTANBUL POLİSİ ORTAK HAREKET ETTİ

Ankara ve İstanbul’daki polis ekiplerinin, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirdiği operasyon kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan bir şüphelinin ifadeleri doğrultusunda Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerince Etimesgut ilçesi Yapracık Mahallesi TOKİ konutlarındaki adrese operasyon düzenlendiği öğrenildi.

SİLAH VE BOMBA ÇIKTI

Azerbaycan uyruklu oldukları belirlenen teröristlerin etkisiz hale getirildiği evde yapılan aramada 2 kalaşnikof tüfek, 12 şarjör, çok sayıda el bombası ve uzun namlulu silah mermisi ele geçirildi. Deliller inceleme yapılmak üzere kriminal laboratuvara gönderildi. DEAŞ üyesi oldukları değerlendirilen teröristlerin cesetleri ise Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

#Ankara
#DEAŞ
7 yıl önce