Başkanlıkla yönetilen ülkeler savaş halinde

Başkanlıkla yönetilen ülkeler savaş halinde

CHP´Lİ VEKİLLER KIRIKKALE´NİN YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞI VERDİĞİNİ BELİRTEREK VATANDAŞLARI UYARDI

CHP´Lİ VEKİLLER KIRIKKALE´NİN YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞI VERDİĞİNİ BELİRTEREK VATANDAŞLARI UYARDI

Başkanlıkla yönetilen ülkeler savaş halinde

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Cumhuriyet kenti Kırıkkale´nin tekrar Cumhuriyetine sahip çıkacağını söyledi. Başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerin iç savaş halinde olduğunu belirten Demir, demokrasinin ve parlamenter sistemin devam etmesi gerektiğini bildirdi.

KURTULUŞ SAVAŞINDAN FARKI YOK

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, Kırıkkale´ye gelerek referandum süreci ile ilgili açıklama yaptı. Hüseyin Kâhya Parkı´nda partililere ve vatandaşlara seslenen CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Cumhuriyet kenti Kırıkkale´nin Cumhuriyete tekrar sahip çıkması gerektiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti´nin kolay kazanılmadığını ve birçok şehit verdiklerini hatırlatan Demir, Kurtuluş Savaşı´nda silahın, mühimmatın olmadığını, savaşı inançla ve azimle kazanarak ?Cumhuriyete sahip çıktıklarını´ hatırlattı.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIN

Şimdi de Türkiye´nin bir Kurtuluş Savaşı verdiğini belirten Demir, insanların Cumhuriyete, parlamenter sisteme, demokrasiye ve Atatürk´e sahip çıkması gerektiğini bildirdi. Türkiye´nin birçok sorunu olduğunu ve bu sorunların başında ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar olduğunu belirten Demir, Kırıkkale´de bulunan ilçeleri ve köyleri gezdiğini ve içler acısı manzarayla karşılaştığını kaydetti. Gençlerin kahve köşelerinde iş beklediğini ve umutsuz bir şekilde geleceğe baktığını dile getiren Demir, anayasa değişikliğinin gençlere iş fırsatı sağlamayacağını ve aksine ülkeyi ekonomik olarak iyice kaosa sürükleyeceğini belirtti.

ÜRETEN DEĞİL, TÜKETEN BİR MİLLET OLDUK

Kendisinin Muğla Milletvekili olduğunu ve Ege bölgesinde zeytin üreticilerinin büyük sıkıntılar çektiğini belirten Demir, Türkiye´nin zeytin üretiminde Yunanistan´ın bile gerisinde kaldığını ifade etti. Türkiye´nin 2002´den önce tarım ülkesi olduğunu ve birçok ülkeye tarım ürünleri sattığını belirten Demir, AKP hükümeti döneminde tarımsal alanlarının azaldığını, çiftçilere yeterli kadar destek verilmediğini, mazotun ve gübrenin pahalandığını söyledi.  Samanın bile dışardan ithal edildiğini, birçok tarımsal ürünün dışarıdan geldiğini ve hükümetin bu konuda başarısız olduğunu belirten Demir, üreten bir toplumdan tüketen bir topluma geçtiklerini kaydederek, üretimin acilen desteklenmesi ve çiftçilerin rahatlatılması gerektiğini bildirdi.

GENÇLER KAHVE KÖŞELERİNDE

Keskin´i ziyaret ettiğini ve tarihi bir yapıya sahip olan Keskin´in Cumhuriyet ilçesi olduğunu belirten Demir, Kurtuluş Savaşına sahip çıkmış yörenin insanlarının ?Cumhuriyete´ sahip çıkması gerektiğini ifade etti.  Referandumun, Milletvekili seçimleriyle karıştırılmaması gerektiğini belirten Demir, ülkenin geleceğini oylayacaklarını ve her vatandaşın elini vicdanına koyarak sandığa gitmesini istedi. Ülkenin bir kişi tarafından yönetilmesinin Türkiye´yi karanlığa sevk edeceğini belirten Demir, Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan´la bir sorunları olmadığını ancak ondan sonrasını merak ettiklerini açıkladı.

BAŞKANLIKLA YÖNETİLEN ÜLKELERDE İÇ SAVAŞ VAR

Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerin (Afganistan, Nijerya, Irak, Suriye) iç savaşla ve yoksullukla mücadele ettiğini belirten Demir, Türkiye´nin ileri demokrasiyi benimsediğini ve başkanlık sisteminin getirilmemesi için çalışacaklarını bildirdi. Türkiye´de demokrasi olduğu için birçok Suriyeli vatandaşa kapılarını açtıklarını belirten Demir, demokrasiden ve hukukun üstünlüğünün esas alındığı ülkelerden zarar gelmeyeceğini söyledi.  Türkiye´nin cumhuriyete sahip çıkacağına inandığını belirten Demir, her vatandaşın sandığa gitmesini ve oy kullanması gerektiğinin altını çizdi.

ÜLKEDE BAŞARILI BİR ALAN YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan´ın ülkedeki başarısızlıkları kabul ettiğini örnek gösteren Demir, sağlıkta, ekonomide, hukukta, kültürde Türkiye´nin başarısız olduğunu herkesin kabul ettiğini iddia etti. Parlamenter sistemde 550 milletvekilinin olduğunu ve hükümetin buna 50 Milletvekili daha eklenmek istediğini bildiren Demir, bu paraların vatandaşın cebinden çıktığını ve vekil sayısının artmasının doğru olmadığını belirtti.  2002 yılında bu yana AK Parti´nin istediği yasayı meclisten geçirdiğini belirten Demir, AK Parti Milletvekillerine hangi yasayı istediler de geçiremediler sorusunu sordu. Bir Cumhurbaşkanının yakasında parti logosu değil, Türk bayrağı olması gerektiğini belirten Demir, ?Hayır için hayır, ülke için hayır, bayrak için hayır? dedi.

ÜLKE KARANLIĞA SÜRÜKLENİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ise, ülkenin yeni bir karanlığa sürüklendiğini söyledi. Partiler üstü bir çalışma yapacaklarını belirten Sarıhan, meselenin parti meselesi olmadığını, meselenin memleket meselesi olduğunu bildirdi.  Türkiye´nin büyük bir mücadele sonunda kurulduğunu, Atatürk´ün bile padişahlığa özenmediğini örnek gösteren Sarıhan, Cumhuriyetin en önemli değerinin halka değer vermek olduğunu belirterek, ?Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir? dedi. CHP olarak terörün bitmesini istediklerini, herkesin karnının doyması gerektiğini savunduklarını belirten Sarıhan, anaya değişikliğinin bunların hiçbirine çare olmayacağını savundu.

ATATÜRK BİLE PADİŞAHLIĞI İSTEMEDİ

Padişahlık devrinin Mustafa Kemal Atatürk ile son bulduğunu ve şimdi de referandum adı altında Türkiye´ye yeni bir ?Sultan´ atanmak istediğini belirten Sarıhan, halkın önünde iki seçeneğin olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini ?Ya Cumhuriyete sahip çıkacağız, ya da Sultan atayacağız? diye konuştu. Kim olursa olsun, yetkinin bir kişiye verilmemesi gerektiğini hatırlatan Sarıhan, geçmişe ve atalarımıza sahip çıkmak için, gelecekte çocuklarımıza iyi bir Türkiye bırakmak için ?Hayır´ diyeceklerini belirtti.  18 maddenin içinde haltın yararına bir şey olmadığını belirten Sarıhan, yasama, yürütme ve yargının bir kişiye teslim edilmesine müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

MEHMET DEMİR´İ ELEŞTİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya ise, çocukların geleceği için ?Hayırı´ çoğaltacaklarını söyledi. Ortak yanlarının İstiklal Marşı, Cumhuriyet ve Atatürk olduğunu belirten Kaya, Anadolu´nun yiğit insanlarının hükümete gereken cevabı vereceğini bildirdi. AKP Milletvekili Mehmet Demir´in ?CHP dışında Hayır oyu verecek olanlar haindir? açıklamasına sert bir dille tepki gösteren Kaya, korkunun ecele faydası olmadığını ve sandıktan ?Hayır´ oylarının fışkıracağına inandığını ifade etti. Mehmet Demir´in tehditlerine boyun eğmeyeceklerini belirten Kaya, ?Sizden korkan sizi gibi olsun, sandıktan görüşmek dileğiyle ?diyerek sözlerini noktaladı.

BİRÇOK KİŞİ KATILDI  

Hüseyin Kâhya Parkı´nda düzenlenen basın açıklamasına, Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, İl Başkanı Ahmet Önal, İlçe Başkanı Yücel Kızık, Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut, Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin ve üyeleri, Petrol İş Şube Başkanı Recep Sefer ve üyeleri, vatandaşlar ve partililer katıldı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız