Dolar

32,5922

Euro

34,7849

Altın

2.506,89

Bist

9.524,59

'Başkanlık sistemine karşı değiliz'

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, 'Biz prensip olarak başkanlık sistemine karşı değiliz.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-23 13:06:52

'Başkanlık sistemine karşı değiliz'

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kayseri'de Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKOM) tarafından bir restoranda düzenlenen programda başkanlık sistemine dair açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, prensipte başkanlık sistemine karşı olmadıklarını belirterek, "Herhangi bir başkanlık sistemine de 'evet' diyecek halimiz yok. Nasıl bir başkanlık? Demokratik bir başkanlık mı yoksa istediği zaman ensesinde boza pişirecek, demir yumruk olacak bir başkanlık mı?" dedi.

Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"KARŞI DEĞİLİZ AMA EVET DİYECEK HALİMİZ YOK"

"Biz bu konudaki kararımızı belirttik, öyle alel usul tepki koymak için değil. Bu kanun gündeme geldiği günden itibaren bizi endişe kapladı. Biz, prensip olarak başkanlık sistemine karşı değiliz ama herhangi bir başkanlık sistemine de 'evet' diyecek halimiz yok.

"HATALARINI CUMHURBAŞKANINA İLETTİM"

Nasıl bir başkanlık? Demokratik bir başkanlık mı yoksa istediği zaman ensesinde boza pişirecek, demir yumruk olacak bir başkanlık mı? 'Efendim, bizim başkanın demir yumruğu yok ki, şahıslara göre kanunlar çıkmaz ki.' Yarın o gider, demir yumruğu olan birisi gelir. Onun için ilk defa bu fikirlerimi sayın Cumhurbaşkanına ilettim. Cumhurbaşkanı da dahil bugün iktidarda bulunanlar bizim arkadaşlarımız, severiz ama hatalarını da söylemeden edemeyiz. Dost acı söyler."

 

Haber Ara