Başkanlar tanıtım turunda

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çift koldan bölgenin tanıtımı için adeta sefere çıktı. Alanya’nın kardeş şehri Litvanya’nın Trakai şehrini ziyaret eden Başkan Yücel, Parlamento Binası’nda açılan Alanya sergisinde Litvanların ilçeye gelmeye devam etmelerinden mutluluk duyacağını belirtti.

Başkanlar tanıtım turunda

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çift koldan bölgenin tanıtımı için adeta sefere çıktı. Alanya’nın kardeş şehri Litvanya’nın Trakai şehrini ziyaret eden Başkan Yücel, Parlamento Binası’nda açılan Alanya sergisinde Litvanların ilçeye gelmeye devam etmelerinden mutluluk duyacağını belirtti.

05 Haziran 2016 Pazar 21:39
Başkanlar tanıtım turunda
Alanya Belediyesi, kardeş şehri Trakai Belediyesi’nin daveti üzerine gittiği Litvanya’da, Parlamento Binası’na “Geçmişten Geleceğe Alanya İpekleri” ve “Alanya ve Türkiye’nin Güzellikleri” adlı fotoğraf sergisi açtı.

Alanya Belediyesi, Litvanya’da Alanya’yı ve Türk kültürünü tanıtıyor. Litvanya Parlamento Binası’na açılan fotoğraf ve Alanya İpekleri sergisi, misafirler tarafından beğeniyle incelendi. Parlamento Binası’nda gerçekleşen açılışa Litvanya’nın Türkiye Büyükelçisi Aydan Yamancan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Litvanya Parlamentosu Meclis Başkan Vekili Jaroslav Narkevic, Trakai Belediye Başkanı Edita Rudelienê, Litvanya Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Gurubu Başkanı Bronius Bradauskas, Alanya Belediyesi MHP Meclis Üyesi Melike Nazifoğlu, AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Keşoğlu ve CHP Meclis Üyesi Nefise Develioğlu katıldı.

‘LİTVANLARLA UYUM İÇİNDE YAŞIYORUZ’
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Litvanya Parlamentosu‘nda yapılan sergi açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında “Geçen sene Türkiye'yi 120 bin Litvan turist olarak ziyaret etti. Bunlardan büyük çoğunluğu bizim bölgemiz olan Alanya'ya geldi. Alanya'ya turist olarak gelen Litvanların yanı sıra evlenerek ve ev satın alarak kalanlar da var. Biz Alanya'da yaşayan Litvanlarla son derece uyum içinde yaşıyoruz. Litvanlar aktif bir şekilde Alanya Belediyesi‘nin organize ettiği faaliyetlere katılarak da bizleri memnun etmektedirler. Alanya'da Litvanların yanı sıra 69 farklı ülkeden 17 Bin kişi ev alarak mutlu bir şekilde yaşıyor. Umarım Litvanlar Alanya'ya daha çok gelirler ve bizi mutlu ederler” dedi.

‘ALANYA’YLA KARDEŞ OLDUĞUMUZ İÇİN GURURLUYUZ’
Trakai Belediye Başkanı Edita Rudelienê, Alanya ve Türk kültürünü tanımaktan mutluluk duyduklarını belirterek “Alanya Belediyesi ile 10 yıldır kardeş şehiriz. Sık sık karşılıklı etkileşim halindeyiz. Bu yıl da davetimiz üzerine bizleri kırmayarak festivalimize katıldılar. Bugün burada Alanya Belediyesi’nin bizler için hazırladığı çok özel İpekler ve fotoğraflar sergileniyor. Alanya ile kardeş şehir olmaktan gurur duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de sürekli iletişim halinde olacağız” diye konuştu.

SEMAZENLER PARLAMENTO BİNASI’NDA
Alanya Belediyesi’nin Türk kültürünü tanıtmak amacıyla Litvanya’ya götürdüğü Semazen Grubu, Litvanya Parlamentosu’nda sema gösterisi yaptı. Sergi açılışında bulunanlar tarafından dikkatle izlenen Sema gösterisi, büyük ilgi gördü. Başkan Yücel, beraberindeki heyet ile sergiyi gezdikten sonra Litvanya Parlamentosu Meclis Başkan Vekili Jaroslav Narkevic ve Trakai Belediye Başkanı Edita Rudelienê ile istişare toplantısı yaptı.

Antalya turizmi için tekrar yollara düşen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, Danimarka’da Kopenhag Belediyesi’ni ziyaretinde Türk Bayrağı ile karşılandı. Danimarka’da sivil toplum örgütleri, turizmciler ve gazetecilerle bir araya gelen Türel, Danimarka’nın önde gelen seyahat yazarlarının da katıldığı basın buluşmasında dünya kenti Antalya’yı anlattı, turizm potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Türel, turizm alanında dünyanın birçok ülkesinde türbülans yaşandığını ancak Antalya’nın halen en güvenli ve en güzel tatil şehri olduğunu vurguladı.

TATİLE ANTALYA’YA GELİN
Danimarka’da yaşayan 70 binin üzerinde Türk vatandaşına ‘Tatile Antalya’ya gelin!’ çağrısında bulunan Türel, “Tatilinizi başka ülkelerde değil, kendi ülkemizde, Antalya’da geçirin. Vatandaşlarımız bu çağrıya kulak vererek Türk turizmine savaş açan çevrelere en güzel cevabı vermiş olur” dedi.
Başkan Türel, Antalya’nın doğal güzellikleri, tarihi, kültürü, sosyal dokusu, gelişmişliği ve ekonomik potansiyeli yıldızı gittikçe daha da parlayan bir tatil cenneti olduğu söyledi. Danimarkalılara EXPO 2016’yı anlatan Türel, Antalya’nın önümüzdeki haftalarda ve aylarda ağırlayacağı dünyaca ünlü müzik grupları ve ev sahipliği yapacağı etkinlikler hakkında bilgi verdi.

TÜRK BAYRAKLI KARŞILAMA
Başkan Menderes Türel, temasları sırasında, Antalya’nın da bir parçası olduğu ve ilk zirvesine ev sahipliği yaptığı Güçlü Şehirler Ağı’nın üyesi olan Kopenhag’da Belediye Başkanı Frank Jensen’i ziyaret etti. Türel’in ziyareti nedeniyle tarihi Kopenhag Belediye Binası’na Danimarka Bayrağı yanına Türk Bayrağı asıldı. Başkan Türel, kendisini Türk Bayrağı jestiyle karşılayan Jensen ile Antalya turizmi ve Güçlü Şehirler Ağı zirvesi hakkında görüş alışverişinde bulundu. Türel ve Jensen, ziyaret anısına birbirlerine hediyeler verdi.

HEYET ANTALYA’YA DÖNDÜ
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve beraberindeki heyet Danimarka’daki temaslarının ardından Antalya’ya döndü. Başkan Türel, uçaktan iner inmez Antalya’daki çalışmalarına kaldığı yerden devam etti. Türel Antalya Büyükşehir Belediyesi, Almanya’nın Dresten ve İspanya’nın Malaga belediyeleri işbirliğinde kurulan Uluslararası Digital Kütühanesinin açılışını yaptı.



Son Güncelleme: 05.06.2016 21:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81