Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Aşure Günü münasebetiyle Meydan Parkı’nda düzenlediği organizasyonla vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Programda katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Muharrem ayının İslam âleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni ederken, “Aşure günü kardeşliğin günüdür” dedi.



Başkan Zorluoğlu, konuşmasında özetle şunları kaydetti: “Muharrem ayının 10’uncu gününde Trabzon’un meydanında hep bir arada olmamızdan mutluluk duyuyorum. Muharrem ayı aynı zamanda İslam tarihinde bazı acıların yaşandığı günleri de aklımıza getiriyor. Ve bu günler içinde elbette hepimiz derinden üzüntü duyuyoruz. Ancak Muharrem ayı ve Aşure günü ayrılıkların değil birlikteliklerin, düşmanlıkların değil kardeşliğin hâkim olduğu bir gündür. İnşallah Muharrem ayı ve Aşure günü vesilesiyle tüm İslam âleminde birlik ve beraberliğin, kardeşliğin hâkim olmasını; ayrılıkların sona ermesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Belediyemizin bu güzel organizasyonunda emeği geçen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde çok daha güzel programlarla, hep birlikte bu meydanda bir araya gelmeyi temenni ediyorum.”
Büyükşehir Belediyesi tarafından Meydan Parkı’nda gerçekleştirilen Aşure günü etkinliğinde, vatandaşlara 15 çeşit malzemeden yapılan aşureler ikram edildi. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, vatandaşlara ikramlarda bulundu.