Ziyaret sırasında muhtarlara hitap eden Başkan Yılmaz, bir kez daha köylerde üretimin ve köy ekonomilerinin geliştirilmesinin önemine dikkat çekerek, "Sevgili muhtarlarım, 'Ben üretim yapmak istiyorum, hayvancılık yapmak istiyorum' diyerek ısrarlı bir şekilde bizi arayın. Bunlara destek vermeye hazırız. Ne pahasına olursa olsun rençberliği yeniden canlandıralım" dedi.

Ziyarette muhtarlar köyleri ile ilgili sorunları tek tek aktardı. Köylerindeki yol, içme suyu ve alt yapı gibi sorunları çözülen muhtarlar da Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

Muhtarlarla bazen köylerde bazen de makamında bir araya gelerek sorunları konuştuklarını kaydeden Başkan Yılmaz, özellikle yol konusunda muhtarların rahat olmasını istedi. "Falanca köy yapıldı bizim köy yapılmadı diyerek üzerinizde baskılar oluştuğunu biliyorum" diyen Başkan Yılmaz, "Sizlerin nezdinde tüm köylerimizdeki muhtarlarımızın rahat olmasını istiyorum. Amacımız artık köylerde yol ve su sorunu bırakmamak. Çünkü kalkınma köylerden başlıyor.Sıkıntıları çözmek bizim boynumuzun borcu. Özellikle köylerimizde su meselesi bizim en hassas noktamız. Suyu olmayan bir tek köyümüzü bırakmamak için gecemizi gündüzümüze kattık. Çünkü su hayattır, su sağlıktır" diye konuştu.

2018 yılında da köylerde yol, su ve alt yapı hizmetleri temposunun düşmeden devam edeceğini belirten Başkan Yılmaz, "Muhtarlarla her bir araya gelişimde dile getiriyorum. Elbette yol sorunlarımızı aktaracaksınız ama ben de diyorum ki yolun yanında geçimi de, üretimi de konuşalım. Çünkü geçim olmadan yapılan yolun da bir değeri olmuyor. Kırsalda yaşayan insanlarımızın tarıma yönelik projelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.