Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver düzenlediği basın toplantısında, Ankara Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi’nin ortaya attığı iddialara belgelerle tek tek yanıt verdi...

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Mimarlar Odası'na Meydan Okudu!


Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya’nın, Kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında Nevşehir tarihi yok edildi iddiaları İle İlgili Açıklamasına, belgelerle Cevap Verdi...

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir ve Nevşehir Belediyesi sahipsiz değil diyerek bu iddiaları ortaya atanlar için sert konuştu.


İşte Ünver'in açıklamalarından kısa başlıklar....

Nevşehir'in tarihini yüzyıllar öncesine taşıyacak bu bulgularla tarih anlamında önemli bir misyon üstlendik.Ve Nevşehir'in tarihi değişiyor.Biz bunu söyleyince birileri rahatsız oldu.Biz bu güzellikleri çıkartarak tarihin tozlu ve karanlık sayfalarını aydınlatıyoruz. Tarihi yıkanlara üstünü örtenlere inat biz aydın geleceğimiz için bu önemli çalışmaları yaparak tarihe not düşeceğiz.

Belli amaçlar doğrultusunda ortaya atılan asılsız ve çarpıtılan bu iddialar ve iddiaların Zaman Gazetesi ve Sözcü gazetesi ve internet sitelerinde yayınladı.

Nevşehir'imizde, Nevşehir Belediyemizde Sahipsiz değil...

Biz bu tür yapılan gerçek dışı haberler için Hukuki manada davalar açacağımızıda belirtmek isterim.

Aldığımız Resmi izinler doğrultusunda, Valilik ve Müzemizin denetimlerinde biz çalışmalarımızı kanun nizam ölçüsünde yürütüyoruz.

Üzüm yemekten çok bağcı dövme mantığıyla hareket eden Bir takım mihraklar şimdi mesnetsiz ve haksız bir şekilde aslı olmayan ve hiçbir dayanağı olmayan açıklama ve haberlerle üzerimize gelmeye çalışıyorlar. 

Yaptığımız çalışmalar tamamen hukuki olup , Nevşehir ve ülkemiz tarihi açısındanda büyük önem taşıyor...

FİB Haber / Oğuzhan ULUÇAM