• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İzmir 25 °C

Başkan Serkan Acar Muhtarlarla Buluştu

Başkan Serkan Acar Muhtarlarla Buluştu
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ilçede görev yapan mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi

BAŞKAN SERKAN ACAR MUHTARLARLA BULUŞTU

BAŞKAN SERKAN ACAR, “FİKİRLER BAŞKA OLABİLİR AMA ALİAĞA HEPİMİZİN”

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ilçede görev yapan mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi.  

İlçenin gelecek planlamasında muhtarların görüş, öneri ve isteklerine büyük önem veren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 2018 yılının ilk muhtarlar toplantısında Aliağa Belediyesi’nin tamamlanan, devam eden ve hedeflenen projeleri hakkında bilgi verdi, muhtarların taleplerini dinledi. Öğretmenler Lokalinde düzenlenen programda Başkan Serkan Acar’a Başkan Yardımcısı Orhan Mahmut Çetiner ile Fen İşleri Müdürü Fahrettin Akış eşlik etti.

Yaklaşık iki saat süren program Fen İşleri Müdürü Fahrettin Akış’ın Aliağa Belediyesi’nin 2014’ten bugüne tamamlanan ve devam eden projeleri hakkında yaptığı sunum ile başladı. 2017 yılında yapılan yol düzenleme çalışmaları kapsamında ilçe genelinde 108 bin ton sıcak asfalt döküldüğünün altını çizen Akış, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde olan caddeler dahil çalışmaların yolu bozuk sokak ve cadde kalmayıncaya kadar devam edeceğini söyledi.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “ALİAĞA BREMEN’İ, HAMBURG’U, BARCELONA’YI YAKALAYABİLİR”

Aliağa’nın önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağamız sanayi noktasında gelişmeye devam ediyor. Şuanda Türkiye’nin önemli sanayi şehri olan Aliağa, dünyanın da önemli sanayi şehri olmaya aday. Yapılan liman yatırımları ile Aliağamız potansiyeli ile İzmir’in beş katı büyüklüğünde. Mevcut yatırımların devam ettiğini düşündüğümüzde önemli bir liman şehri olacak. Aliağa’nın sadece liman ve sanayi şehri olması yeterli değil. Bunun yanına şehirleşmeyi, eğitimi, kültür ve sanatı da katmamız lazım. Eğer ki bunları doğru bir şekilde yapabilirsek emin olunuz ki bugün Aliağa Bremen’i, Hamburg’u, Barcelona’yı yakalayabilir. Yaz aylarında yapacağımız uluslararası etkinliklerle Aliağa’nın tanıtımını yapacağız. Kültürel etkinlikler bazında biraz yoğun bir yaz geçireceğiz” dedi.

ALİAĞA’YA 2023 YILINA KADAR 600 MİLYON YATIRIM

2014 yılında Aliağa Belediyesi’ni 67 milyon bütçe ile devraldıklarını belirten Başkan Serkan Acar, “2014 yılında gerçekleşen bütçe 67 milyondu. Borç ise 35 milyondu. 2017 yılı sonu itibari ile gerçekleşen bütçemiz 94 milyona çıktı. 2018 yılı hedefimiz 120 milyon seviyeleri. 2020 yılındaki hedefimiz 200 milyon. Sabit giderimiz ise 80 milyon. Bütçe hedeflerini yakalayabilirsek Aliağa’da yıllık 120 milyonluk yatırım yapabilir duruma gelebiliriz. 2023’te Cumhuriyetimizin 100.yılında Aliağa bir dünya şehir olacak. Finansal planlamamız gerçekleştiğinde 2023 yılına kadar 600 milyon gibi bir yatırımı Aliağa Belediyesi olarak yapmış olacağız” dedi.

“MESELE ALİAĞA’YA HİZMET ETMEK”

Aliağa’ya hizmette ayrım yapmadıklarını vurgulayan Başkan Serkan Acar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bizim, hükümet bizim, Aliağa Belediyesi bizim. Yapılan çalışmalarda bu büyükşehrin görevi, hükümetin görevi, Aliağa Belediyesi’nin görevi diye bir anlayışımız yok. Mesele Aliağa’ya hizmet etmek. Bütün derdimiz bu. Netice de büyükşehrin de çok büyük bir sorumluluk alanı var. Yetişebildiği yerler vardır yetişemediği yerler vardır. Bizim kavgayla, gürültüyle, polemikle ya da sorumluluk atmakla bir işimiz yok. Aliağa’da yaşanan her sorun bizim sıkıntımızdır. Aliağa olarak kendi kendimize yetecek potansiyelimiz var. Yollarımızı da yaparız, aydınlatmamızı da yaparız, peyzajımızı da yaparız, projelerimizi de yaparız.” dedi.

“FİKİRLER BAŞKA OLABİLİR AMA ALİAĞA HEPİMİZİN”

Aliağa’yı bir dünya şehri yapmak istediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Serkan Acar, “Aliağa bir gün dünya şehri olacak. Hamburg’taki insan Aliağa’da yaşamaya heves edecek. Bu bir gün olacak. Çok uzun bir zamanda değil. Bizim ihtiyacımız birlik olmak. Görüşler ve fikirler farklı olabilir. Aşık Veysel’in dediği gibi ‘Koyun kurt ile gezerdi fikir başka başka olmasa’. Fikirler başka olabilir ama Aliağa hepimizin. Çok önemli güzelliklerimiz var, bunları konuşmamız lazım. Bugün Aliağa’da At-Çek yarışması yapabiliyoruz. Aliağa’ya Mavi Bayrak alabiliyoruz. Aliağa için Mavi Bayraklı sanayi şehri diyebiliyoruz. Aliağa’ya yatırımcı getireceksek kötüleri değil güzellikleri konuşmalıyız. Birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

Aliağa’nın sorunlarının istişare edildiği, yapılanların ve hedeflenen çalışmaların konuşulduğu muhtarlar buluşması çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu./EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-muhtarlar-bulusmasi-4.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894