Başkan Şerifoğulları: 'GoArt Projesi, Turizme Önemli Katkılar Sağlayacak, Büyük Bir Proje'

Nisa Yılmaz/Teknofest'in ikinci gününde ASTAV Yazılım'ı ziyaret eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, GoArt projesini deneyimleyerek, projenin turizm alanında büyük katkılar sağlayacak bir proje olduğunu söyledi.

Başkan Şerifoğulları: 'GoArt Projesi, Turizme Önemli Katkılar Sağlayacak, Büyük Bir Proje'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın belirlediği ilk 28 şirketten biri olarak Gebze Bilişim Vadisi’nde yer alan ASTAV Yazılım'ı ziyaret etti.

“İLİMİZİN YÜZ AKI OLACAK PROJELERİN BAŞINDA YER ALIYORLAR”

Başkan Şerifoğulları, ziyaret, “Bugün İstanbul’da Teknofest’te arkadaşımız, dostumuz Burak Soylu’nun Bilişim Vadisi’ndeki 28 şirketten biri olan, Elazığ’ımızın da yüz akı olan ASTAV Yazılım’ın, Bilişim Vadisi’de yapmış oldukları projeleri yerinde incelemek adına, destek olabilme adına burada birlikte olduk. Hakikaten çok güzel bir festival. Bu anlamda tabii ilimizden bir şirketin, bu festivalde yer alması, ülkemizde ilimizi temsil etmesi bizim için çok önemli. Burak Bey, başarılı bir iş adamı. İlimizin yüz akı olacak projelerin başında bulunan ve Türkiye’de teknolojiyi geliştirebilmek adına, ekibiyle birlikte ciddi manada çalışan değerli bir iş adamımız. İnşallah GoArt projesiyle birlikte, başlangıcı Harput’ta yapılacak ve ardından 81 ili de kapsayacak bir projeye imza atacaklar. Sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

“ÜLKEMİZE BİLİŞİM MANASINDA CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAK”

Şerifoğulları konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi; “81 ile yayılacak bu proje, ülkemize bilişim manasında ciddi anlamda katkı sağlayacak. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını dinliyorum Cumhurbaşkanımızın, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın, İçişleri Bakanımızın katılım göstereceği, Cumartesi günkü programda da inşallah burada birlikte olacağız. Yine ilimizi temsil eden standımızda birlikte olup, Cumhurbaşkanımızı burada ağırlayacağız.”

“HARPUT’UN TARİHİNİ YAŞAMA NOKTASINDA CİDDİ MANADA KATKI SUNACAK”

GoArt projesini değerlendiren Başkan Şerifoğulları,“Tarihte yolculuk deneyimi yaşattılar bize. Biz de tarihçi olmamız hasebiyle güzel anlar yaşadık. İnşallah Harput’ta bu uygulama başlayınca, çok ilgi çekecek. Burak Bey, bu projeden daha önce bahsettiğinde de, hakikaten bizleri heyecanlandırmıştı. Burada birebir canlı olarak yaşadık. İnşallah hızlı bir şekilde, Harput’ta, ilimizde bu projeyi başlattıktan sonra, hem turizm noktasında hem de ilimizdeki vatandaşların Harput’un tarihini yaşama noktasında ciddi manada katkı sunacak ve hemşehrilerimizi de heyecanlandıracaktır” diye konuştu.