site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Sengel; “Sonsuza Kadar Cumhuriyet Yolunda Yürüyelim”

Başkan Sengel; “Sonsuza Kadar Cumhuriyet Yolunda Yürüyelim”
31.10.2019
A+
A-

Kentte yapılan ilk Atatürk Anıtı’ndan başlayıp, Efes Antik Kenti’ne kadar uzanan ve ilçe halkı için büyük önem taşıyan Dutlu Yol’un bakım ve onarım çalışmaları tamamlanarak yeniden yürüyüşe açıldı. Açılışta konuşan Başkan Sengel; “Zaman tüneli niteliğinde olan Dutlu Yol’u hep birlikte koruyalım” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Selçuk’ta başladı. Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk sunum töreninin ardından, çevre düzenlemesi biten Dutlu Yol, Sonsuz Cumhuriyet Yürüyüşü ile yeniden sporseverlerle hizmete açıldı.

HEP BİRLİKTE KORUYALIM

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, çevre düzenlemesi biten Dutlu Yol’un korunmasında belediye kadar vatandaşlara da görev düştüğüne dikkat çekerek; “Bugün her ne kadar resmi açılış olmasa da Dutlu Yol’un çevre düzenlemesi bitti. Birkaç eksiğimiz var; onları da tamamlayacağız” dedi.

Dutlu Yol’un çevre düzenlemesi ve bu yolun aydınlatılmasına dair projenin YİKOB payının %60’dan %80 çıkarıldığını hatırlatan Başkan Sengel; “Sayın Valimize Dutlu Yol Projesi’ne verdiği destekten dolayı bir kez daha huzurlarınızda tüm Selçuk halkı adına teşekkür ediyoruz. Valilik tarafından verilen desteğe her daim teşekkür ettik. Bu yolda daha sonra Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’ın katılımıyla ilerleyen günlerde resmi bir açılış yapılacak. Bazen böyle konulara siyaset karıştırılabiliyor. Ama ben her zaman söylediğim sözlerin arkasındayım. Bu konuda gerekli cevaplarımızı verdik. Selçuk’a hizmet ederken siyaseti karıştırmaya çalışanlara halkımız için dur diyorum” diye konuştu.

Selçuk halkını artık Dutlu Yol’da yürümeye davet eden Başkan Sengel; “Biz bu yolu koruyoruz; ama lütfen sizler de korumaya dikkat edin. Bu anlamda Dutlu Yol’da emeği geçen Tarım Hizmetleri Müdürlüğümüz, Fen İşleri Müdürlüğümüz ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüz’e herkese teşekkür ediyorum” dedi.

DUTLU YOL BİR ZAMAN TÜNELİDİR

Dutlu Yol da bulunan Selçuk’un ilk Atatürk Anıtı’nın düzenlenmesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Sengel; “1945 Yılında Tireli Taşçı Rıza tarafından yapılan Selçuk Cumhuriyet Meydanı’na dikilen Atatürk Büstü 1996 Yılında meydanda yapılan çevre düzenlemesi nedeniyle kentin ilk belediye başkanı Ahmet Sabri Yayla’nın adını alan bu bulvarın başlangıç noktasına konuşlandırılmıştır. . Biz Dutlu Yol ile ilgili düzenleme yaparken; Selçuk’un ilk Atatürk Anıtı layık olduğu gibi dursun istedik ve anıtın çevre düzenlemesini yaptık” dedi.

Atatürk ve Cumhuriyet ile başlayan bu yolun Efes Antik Kenti’ne giden bir zaman tüneli niteliği taşıdığına dikkat çeken Başkan Sengel; “Bu yol Efes Selçuk’un ilk belediye başkanı olan Ahmet Sabri Yayla’nın geleceğe bıraktığı bir doğa mirasıdır. Hayırlı uğurlu olsun sonsuza kadar sürecek olan Cumhuriyet Yürüyüşümüz. Hep beraber sonsuza kadar yürüyelim, yürüyelim arkadaşlar” diyerek konuşmasını noktaladı.

Törende konuşan Kaymakam Ekrem İnci, bu kentin çok büyük bir potansiyeli olduğunun altını çizerek Dutlu Yol’un tüm Selçuk halkına hayırlı olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Sengel, Kaymakam İnci, protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte “Sonsuz Cumhuriyet Yürüyüşü” ile yolun sonuna kadar hiç durmadan yürüdüler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.