site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Sengel: Efes’e ve Efes Adına Hepimiz Sahip Çıkalım

Başkan Sengel: Efes’e ve Efes Adına Hepimiz Sahip Çıkalım
10.02.2020
A+
A-

Efes Selçuk Belediye Meclisi Şubat Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Gündemde yer alan ve önergelerin görüşüldüğü Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda meclis üyelerinin gündem dışı sorularını yanıtlayan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, özellikle yılda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan adını dünyaya duyurmuş olan Efes’in; Selçuk’un başında kullanılmasına ilişkin sorulara oldukça net cevaplar verdi. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in başkanlığında gerçekleşen Şubat Meclis toplantılarında meclis üyeleri dilek ve temenniler kısmında kent ve ülke gündemine ilişkin konularda görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Başkan Sengel, Elazığ Depremi sonrasında Efes Selçuk Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına gösterilen duyarlılıktan dolayı meclis huzurunda bir kez daha Efes Selçuk halkına teşekkür etti.

EFES SELÇUK ADI 1989’DAN BERİ VAR

Meclis üyelerinden gelen soruları yanıtlayan Başkan Sengel, Efes Selçuk isminin kullanımı üzerine yaptığı açıklamada 1989 yılında yapılan belediyenin ambleminde kentin adının Efes Selçuk olarak yazıldığına dikkat çekti. Efes Antik Kenti’ne yılda 2,5 milyon yerli ve yabancı ziyaretçilerin geldiğini hatırlatan Başkan Sengel; “Ama gelen bu ziyaretçilerimizin birçoğu bu şehri yaşamıyor. Efes aslında sadece antik harabelerin bulunduğu yer değil. Efes bu kentin bütünüdür. Efes, Saint Jean’ı ile Ayasuluk Kalesiyle, tarihi su kemerleriyle, Artemisiyle Selçuk’tan çok daha büyük bir yerin, büyük bir medeniyetin adıdır. Bunu kabul etmek lazım. Hatta Efes, İzmir ile yarışacak bir isimdir. Biz bu isme hep birlikte sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

“BEN EFES’E, EFES’İN ADINA SAHİP ÇIKIYORUM”

Esnafa ve vatandaşlara Efes Selçuk isminin kullanılması yönünde çağrıda bulunan Başkan Sengel; “Yaptığımız çağrılara bağlı olarak tarım sektöründe yurt dışına ihracatta bulunan çeşitli firmalar kendi kasalarına Efes Selçuk diye yazıyorlar. Tanıtım böyle bir şey. Ben Efes’e, Efes’in adına sahip çıkıyorum. Biz Efes Selçuk ismini daha fazla öne çıkarmak istiyoruz. Biz artık kendi banklarımızı kendimiz üretiyoruz. O bankların üzerine Efes Selçuk Belediyesi yazıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.