Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Selvitopu'ndan imar isyanı... Karabağlar'ı dinamitlemeyin

Başkan Selvitopu'ndan imar isyanı... Karabağlar'ı dinamitlemeyin

Karabağlar Kent Konseyi'nin genel kurulan katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede yeni konut alanlarına ihtiyaç olmadığını, boş alanları imara açıp yeni binalar yapmanın Karabağlar’ın değişmesini, gelişmesini engellemek olduğunu belirterek, "Karabağlar'ın değişmesine dinamit koymayın" dedi. Başkan Selvitopu'ndan imar isyanı

  • Ege Postası
  • 09.12.2018 - 11:29

Karabağlar Kent Konseyi’nin 11'incisi düzenlenen olağan seçimsiz genel kurulu Bozyaka Kültür Merkezi’nde yapıldı. Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, kent konseyi üyelerinin de katıldığı genel kurulda Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve meclis başkanları, yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yaparak bilgilendirme de bulundular.

Genel Kurula katılan ve bir konuşma yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise Karabağlar Kent Konseyi’nin 5 yıllık süre boyunca ilçeye önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, kent konseylerinin güçlenerek ilçeye daha çok katkı vermesini temenni etti.

Karabağlar’ın son dönemde fark edilmeye başlandığını ve belli çevrelerin buraya göz dikmeye başladığını belirten Selvitopu,  Karabağlar’da kent konseyi ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin bu gelişmelere karşı duyarlı olmasını istedi. Selvitopu, "Her seferinde söylediğimiz gibi Uzundere’deki 77 hektarlık alanın tamamının üniversite alanı olmasını istiyoruz. Bu Karabağlar halkının isteğidir. Bir diğer konu ise Poligon Deresi. Burayı da rantçılara teslim etmeyeceğiz. Aynı Uzundere'de olduğu gibi burası da ısrarla konut yapılmak isteniyor. Hep söylüyorum. Yeni konut alanlarına ihtiyaç yok. Değişim ve dönüşüm kendi yaptığımız planlamalardaki konut stoklarıyla mümkün. O planlama içerisinde konut stokumuz var. Yeni alanlar açmak Karabağlar’a ihanet etmektir. Gelişimine, dönüşümüne ihanet etmektir. Buradan tekrar uyarıyorum, lütfen bunu yapmayın. Karabağlar’ın değişmesine dinamit koymayın. Boş alanları imara açıp yeni binalar yapmak Karabağlar’ın değişmesini,  gelişmesini engellemektir. Kim aksini iddia ediyorsa, hodri meydan;  buyurun gelin tartışalım. Bunu anlatabilecek güçteyiz,  bilgi ve birikime sahibiz” dedi.

Görevlerinin bilincinde olduklarını ve kararlılıkla devam ettiklerini ifade eden Selvitopu, “Birileri çıkıp belediye bir şey yapmadı diyor. Peki, biz yapmıyoruz da kim yapıyo? Siz m? Yoksa uzaydan gelenler m? Karabağlar Belediyesi olarak biz üzerimize düşen görev ve sorumlulukları her zaman yerine getiriyoruz, bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Selvitopu son olarak Karabağlar'ın modern, insanların günlük yaşamlarını rahatlıkla sürdürebildiği bir kent haline getireceklerini ifade ederek,  söylediği konuları gündemde ve canlı tutarak sivil toplum örgütlerinin de desteklemesi ile Karabağlar’a hep beraber sahip çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.