G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Başkan Sekmen: Erzurum, EURO 2024´ün kamp merkezi olmaya hazır

Başkan Sekmen: Erzurum, EURO 2024´ün kamp merkezi olmaya hazır

Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin en önemli spor yatırımlarından biri olan Uluslararası Yüksek İrtifa Kamp Merkezi şimdiye kadar Avrupa ve Türkiye´den toplam 200 futbol takımını ağırladı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili olarak, ?Bilindiği gibi Türkiye Euro 2024´e aday. Erzurum olarak biz de Avrupa Futbol Şampiyonası´na aday olan ülkemizin sportif kariyerine naçizane katkıda bulunmak adına Erzurum´un ana kamp merkezi olmasını istiyoruz. Erzurum, UEFA VE FIFA standartlarına sahip Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile şampiyonaya hazırlanacak olan dünya yıldızlarını bekliyor? dedi. Başkan Sekmen, ?Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın Başbakanlığı döneminde ilimiz bir olimpiyat kentine dönüştü. Sayın Cumhurbaşkanımızın katkısıyla sporda yükselen bir ivme yakalayan Erzurum, inşallah Avrupa´da sporun başkenti olacak. Erzurum´a ?Olimpiyat kenti´ unvanını kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesi ve desteğiyle dünya yıldızlarını Erzurum´da ağırlamaya talibiz. Altın ayakların 2 bin metre yükseklikteki Palandöken´de kamp yaparak şampiyonaya hazırlanmasını istiyoruz? dedi.
 
YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ
 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin en önemli spor yatırımlarından biri olan Uluslararası Yüksek İrtifa Kamp Merkezi şimdiye kadar Avrupa ve Türkiye´den toplam 200 futbol takımını ağırladı. UEFA ve FIFA standartlarına sahip Yüksek İrtifa Kamp Merkezi deniz seviyesinden 2000 metre yükseklikteki Palandöken Dağı´nın eteklerinde kuruldu. Yaz mevsiminde sporun diğer branşlarından çok sayıda kulüp ve sporcu, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi tesislerinde antrenman yaptı. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi´nde Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından Pro Lisans UEFA A Lisans Kursu ile UEFA B Lisans Kursu da düzenlendi. Merkezde Futbol Köyleri Projesi kapsamında uzmanlar tarafından ileri seviyedeki sporculara futbol eğitimi de verildi. Olimpiyat kenti Erzurum´da Palandöken Dağı eteklerinde kurulan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Yüksek İrtifa Kamp Merkezi´nde doğal yüzeyli FIFA standartlarına sahip 11 çim saha bulunuyor. Doktor, fitnes, hakem, masaj ve modern soyunma odalarıyla Avrupa kalite standartlarına sahip Doğu´nun yükselen yıldızı Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, bütün bu özellikleriyle kamp ve hazırlık çalışmalarında Türkiye´de benzersiz bir spor merkezi olma özelliğini de taşıyor.
 
 
 


  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli