Belediye Başkanı Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi: Muhtarlarımız görev yaptıkları mahallelerde devletimizin taşradaki en temel taşıdırlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın aylık ve haftalık periyotlarla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda muhtarlarımızla bir araya gelmesi, Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanlarımızın muhtarlarımızla istişarelerde bulunması Devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir.

Köylerimize ve mahallelerimize kamu kaynağının aktarılması hususunda birinci derecede sorumluluk bilinciyle 7/24 görevi başında bulunan muhtarlarımızın, hizmetlerinin senede bir gün de olsa hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve sorunlarına çözüm üretilmesi düşüncesiyle, ülkemizde ilk muhtarlık teşkilatının kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü, 2015 yılından itibaren ‘Muhtarlar Günü’ ilan edilmiştir.

Bu vesileyle; çok önemli bir vazifeyi icra ile mükellef olduklarına inandığım muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında üstün başarılar temenni ediyor, Muhterem Midyat Halkımıza ve Aziz Milletimize sağlık ve esenlikler diliyorum.”

Midyat Gundem / Yusuf Erol