AK Parti'nin yapacağı büyük kongre öncesinde parti il binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, yerel seçimler, TEDES ve Gülsan Sanayi Sitesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.Başkan Şahin, halkın istemesi durumunda tekrar büyükşehir belediye başkan adayı olacağını vurguladı.

'Toplum isterse görevden kaçmayız'

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde görevden kaçmayacağının altını çizen Başkan Zihni Şahin, 'TEDES konusunda topluma zarar verecek hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz. İl başkanımız ve milletvekillerimizle de görüştük. Daha önce de açıkladım. TEDES'e sıcak bakmıyorum. Görev verilirse, görevimizde devam etmek isteriz. AK Parti'nin bu konuda en önemli karar verme olayı, anket yaparak halkın görüşünü almasıdır. Halka sorulacak, Zihni Şahin ve kimler aday olmak istiyorsa. Eğer bize halkın desteği olursa biz bu görevden kaçmayız. Bugüne kadar geldiğim bütün görevlere
'illa ben olayım' diye gelmedim. Hep görevler bana geldi. En az 8-10 tane görev geldi. Eğer beni toplum istemezse, 'illa ki ben aday olayım' diye bir şeyi ben içimden de geçirmem. Ama toplum da isterse görevden kaçmayız' diye konuştu.