İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Emitt 2020 Midyat Belediye standı yerli ve yabancı ziyaretçilerinin akınına uğradı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, 30 Ocak – 02 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Midyat’ın tanıtımının en güzel şekilde yapıldığını söyledi.

Midyat Belediyesi olarak Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü himayelerinde, Emıtt Fuarı’na katıldıklarını kaydeden Başkan Şahin, “Mardin Vali yardımcı Bahattin Çelik, Belediye Başkan yardımcısı Şehmus İleri, Yazı İşleri Müdürü Şehmus Gümüş, Ruhsat İşleri Müdürü Zeyni Seven ile birlikte fuarda Midyat’ın tanıtımını en güzel şekilde yapıldı.” Dedi.

Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında yer alan, farklı coğrafyalardan ziyaretçi ve katılımcıları bir araya getirdiğini kaydeden Şahin, şöyle devam etti. “EMITT hem turizm hem de yöresel ürünlerin tanıtım fuarıydı. Burada Midyat ilçemize özgü ürünlerimizi sergiledik. İlçemizi tanıtıcı broşür, cd, takvimi ajanda, dağıtımı yapıldı. Ayrıca, tur operatörleri, turizm ve seyahat acenteleri ile bir araya geldik. Çeşitli derneklerle iş insanları ile fikir alışverişinde bulunduk. Çok yararlı görüşmeler gerçekleştirildik. Midyat Belediyesi fuarda bölgenin doğal, kültürel ve yöresel zenginliklerinin tanıtılmasını en iyi şekilde sağladık.”

Fuara gelerek Midyat Belediye standını ziyaret edenlere teşekkür eden Başkan Şahin, “Öncelikle fuara katılıp, bizi yalnız bırakmayan, Kültür Ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Adalet Bakan Yardımcımız Şaban Yılmaz, İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya, Antalya Valimiz Münir Karaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bizi yalnız bırakmayan Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Öz, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Prof. Dr. Aydın Ayaydın, MAREV Genel Başkanı Haluk Eldem, Marev Genel Başkan Vekili Necip İmga, İstanbul Midyatlılar Sosyal Yardımlaşma Ve Kültür Derneği Başkanı Muharrem İleri, Gazeteci yazar Yalçın Bayer, Gazeteci Halil Çoşkun, Şair-Yazar Cevdet Bildik, İş Adamı Şekip Mungan, İş Adamı Edip Yenigün, Ses Sanatçısı Mahmut Mardinli, İstanbul Dargeçit Dar-Der Derneği Yönetimine, Messad Turizm yetkililerine, İstanbul Acırlı Derneği üyelerine, İstanbul Sivas İmranlı Topallar Köyü Derneği üyelerine, Balıkesir Dernekleri Federasyonu ile Siverek Kültür ve Spor Platformu Yönetimine, tüm yerli, yabancı katılımcılara, Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve adını sayamadığımız değerli hemşehrilerimize çok teşekkür ederim.”  Şeklimde konuştu.

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü himayelerinde, Artuklu, Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı, Nusaybin, Ömerli, Savur ve Yeşilli ilçelerinin de katıldı.