son haberler

Başkan Şahin Büyükşehir’e Sordu!

Yayınlanma Tarihi: 23 Eylül 2020 okunma

Başkan Şahin Büyükşehir’e Sordu!
Gündem
0

Saadet Partisi, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Çamlık’ta gece yaptığı beton çalışmasına tepki göstererek açıklama yaptı.

Parti yönetimi ile birlikte gece yarısı Çamlığa giden Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin şu açıklamayı yaptı: “Gece saat 23.06’da Çamlık’tayız. Çamlık ile ilgili malumunuz 3 yıldır gelişmeler oldu. Son gelinen noktada da Ordu Büyükşehir Meclisi’nin İmar Komisyonu’nda da burayla ilgili karar çıktı. Şuanda 1/5000 imar ölçekli haritanın 1/1000 imar planına dönüştürülerek ilçe belediyesi yani Ünye Belediyesi’ne gönderildi. Şuanda Ünye Belediyesi İmar Komisyonu’nda görüşülmeden, karara bağlanmadan, hukuksuz bir şekilde buraya yaklaşık olarak tahminen söylüyorum 200-250 metrekareye yakın bir alan içerisinde beton döküldü. Şimdi ben yetkililere soruyorum; Ünye Belediyesi’nin İmar Komisyonu’nda bu görüşülmeden karara bağlanmadan böyle bir şeyin yapılması doğru mudur? Hukuki midir? Bugün itibariyle Ünye Çamlığı ile alakalı Pordu Büyükşehir Belediyesi’nde alınan karar askıya çıktı. Bu askı süreci de yaklaşık olarak 60 gün. Bu süreç beklenilmeden bu şekilde yapılan bir betonun hukuksuz olarak düşünüyoruz. Bununla ilgili yetkililerden bir cevap bekliyoruz. Bu hukuksuz çalışmanın amacı nedir?”

“Ünye Çamlığında yapılması gerekn en öncelikli çalışma sağlıklaştırılmasıdır. Buraların sağlıklı bir çalışma ile ağaçların güçlendirilmesi, miadını da doldurmuş ağaçların kesilmesidir. Ben Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda açıklama yapmasını istiyorum. Askı süreci devam ederken yapılan beton çalışmasının durdurulması için kanuni hakkımızı kullanacağımız kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.