YARIM ASIRDAN FAZLADIR ESNAFLIK YAPANLAR UNUTULMADI
Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, 32. Ahilik Haftası münasebetiyle ilçede 50 yılın üzerinde esnaflıkla uğraşan ve halen daha aktif olarak işini sürdüren esnafları ziyaret ederek günlerini kutladılar.



Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam ve beraberinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Abdul Vahit Aksoy ile birlikte ilçede yarım asırdan fazladır esnaflıkla uğraşan ve halen daha aktif esnaflık yapmakta olan esnaf ve zanaatkarları ziyaret ederek hem günlerini kutladılar hem de hal ve hatırlarını sordular.
Ayrıca İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal’ı da ziyaret ederek, her ziyarette olduğu gibi kahve ikramında bulundular. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam esnaf ziyaretleri sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi.



“ELİNİ, KAPINI VE SOFRANI AÇIK TUT”
Başkan Kadem Sağlam, “Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan Ahilik Teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını mertlik, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, üretici tüketici ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi amaç edinen kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur. Dedi.”
Ahilik Teşkilatı’nın millet ve devlet olmamızı temin ve tesis eden önemli değerlerimizden olduğuna dikkati çeken Esnaf Odası Başkanı Sağlam, “ Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli'nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkarlarımıza yol göstermektedir. Esnaf ve sanatkarlarımız “elini, kapını ve sofranı açık tut” öğretisini yaşam felsefesi kabul etmiş, muhtaç ve ihtiyaç sahibi olanların her zaman yanında yer almıştır. Yüzyıllar öncesinden günümüze ışık tutan geleneğimizi yaşatmak adına 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlamakta olduğumuz 32. Ahilik Haftası münasebetiyle, Ahi Evranı Veli’yi rahmet ve minnetle anarken, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum. Bu gün sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile ilçemizde yarım asırdan fazladır esnaflıkla uğraşan ve halen daha aktif olarak işinin başında olan değerli büyüklerimizi ziyaret ederek onların gününü kutlayarak hal ve hatırlarını sorduk. Kahve ikramında bulunduk “ diye konuştu.