Özlü de üst yönetime hesap verecek

AK Partili eski belediye başkanları Mehmet Keleş ve Dursun Ay döneminde yapılan harcamaların mercek altına alınması için komisyon kurulması talebinin geçtiğimiz ay Düzce Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edilmesi Cumhur İttifakı'nda krize neden oldu. Önerinin İYİ Parti'den geldiğini öğrenen AK Parti ve MHP genel merkezleri, ittifak üyelerinin bu talebi nasıl geçirdiğini araştıracak. Bu süreçte Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de üst yönetime hesap verecek.



Keleş dönemindeki borç Ay döneminde iki katına çıkmıştı

Bilindiği gibi 8 gündem maddesinin görüşüldüğü Düzce Belediye Meclisi ağustos ayı ilk oturumuna İYİ Partili meclis üyelerinin 2014-2019 döneminde belediyenin borçlarının incelenmesi için komisyon kurulması talebi damga vurmuştu. Eski Belediye Başkanları Mehmet Keleş ve Dursun Ay’ın başkanlık koltuğunda oturduğu dönemin mercek altına alınmasını isteyen muhalefet, bu dönemde borçların iki katına çıktığına işaret etmişti. İYİ Partili üyelerin Mehmet Keleş döneminde Düzce Belediyesi’nin toplam borcu 287 milyon TL iken Dursun Ay’ın başkanlık yaptığı dönemde bu borç 477 milyon TL'ye ulaşmasını sorgulamasının geniş yer bulduğu toplantı sonunda meclis komisyon kurulmasına tam destek vermişti.



AK Parti ve MHP genel merkezleri araştıracak

İşte tüm üyelerin oyları ile geçen araştırma komisyonu kurulması önerisinin İYİ Parti'den geldiği bilgisi AK Parti ve MHP'de depreme yol açtı. İkisi de AK Partili olan önceki başkanların onayıyla yapılan tüm harcamaların tek tek incelenmesini isteyen İYİ Partili üyelere AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin nasıl destek verdiğini araştıracak olan üst yönetim, bunu bir rapor haline getirerek partinin zirvesine sunacak.

AK Parti ayrıca konuyla ilgili Başkan Dr. Faruk Özlü'yü de dinleyecek.

Haber: S. ÜNSAL