GİRESUN UŞAKLARI İÇİN ANIT YAPILIYOR

GÜNDEM 19.03.2018 - 18:11, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2639+ kez okundu.
 

GİRESUN UŞAKLARI İÇİN ANIT YAPILIYOR

Giresun İl Genel Meclisi tarafından Giresun Uşakları için şehitlik, anıt ve tabela proje çalışmalarına başlatıldı.
Kurtuluş Savaşına 42. ve 47. Gönüllü Alayları ile katılan Giresun’umuzun il sınırları girişine ve çıkışına tabela veya anıt yapılması için çalışmalar başlatıldı. Kültür Turizm Komisyonu Başkanı Çetin Çakıroğlu, Mart 2018 İl Genel Meclisi Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "'İlimizin övünç ve gurur kaynağı olan tamamı Giresun Uşaklarından kurulu 42. ve 47. Gönüllü Alayların yeni nesle aktarılması, ilimizi ziyaret eden turistlere anlatılması gerektiği bunun içinde ilimizin giriş ve çıkışına 42. ve 47. Gönüllü Alayları (Giresun Uşaklarının) Şehrine hoş geldiniz yazısı ile Milli Mücadelede ki tarihi olayları anlatan totem ve ışıklı tabela koyulması ayrıca 1922 yılında Polatlı cephesinde kendisi ile Alayının tamamı Şehit düşen Tirebolulu Hüseyin Avni Alparslan ve askerleri için Tirebolu'ya anıt park yapılması için görüşmeler başlatıldı. 47. Alay Komutanı Osman Ağa ve askerleri için il merkezinde Anıt Park düzenlenerek tarihi anlatan tabelalar ile yeniden düzenlenecek. Şehit ve gazilerimizin isminin anıta yazılması ve Giresun’umuza yakışır yeni bir Şehitlik yeri, tören alanı ve milli mücadelede destansı kahramanlıklarının yazılı olduğu bir anıt için çalışma yapılması için  Kültür Turizm komisyonu üyeleri İl Genel Meclisine öneri verdiler. Şehitlik, Anıt ve Tabelalar için proje çalışmalarına başlanılmıştır" diye konuştu. 
Giresun İl Genel Meclisi tarafından Giresun Uşakları için şehitlik, anıt ve tabela proje çalışmalarına başlatıldı.

Kurtuluş Savaşına 42. ve 47. Gönüllü Alayları ile katılan Giresun’umuzun il sınırları girişine ve çıkışına tabela veya anıt yapılması için çalışmalar başlatıldı.

Kültür Turizm Komisyonu Başkanı Çetin Çakıroğlu, Mart 2018 İl Genel Meclisi Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "'İlimizin övünç ve gurur kaynağı olan tamamı Giresun Uşaklarından kurulu 42. ve 47. Gönüllü Alayların yeni nesle aktarılması, ilimizi ziyaret eden turistlere anlatılması gerektiği bunun içinde ilimizin giriş ve çıkışına 42. ve 47. Gönüllü Alayları (Giresun Uşaklarının) Şehrine hoş geldiniz yazısı ile Milli Mücadelede ki tarihi olayları anlatan totem ve ışıklı tabela koyulması ayrıca 1922 yılında Polatlı cephesinde kendisi ile Alayının tamamı Şehit düşen Tirebolulu Hüseyin Avni Alparslan ve askerleri için Tirebolu'ya anıt park yapılması için görüşmeler başlatıldı. 47. Alay Komutanı Osman Ağa ve askerleri için il merkezinde Anıt Park düzenlenerek tarihi anlatan tabelalar ile yeniden düzenlenecek. Şehit ve gazilerimizin isminin anıta yazılması ve Giresun’umuza yakışır yeni bir Şehitlik yeri, tören alanı ve milli mücadelede destansı kahramanlıklarının yazılı olduğu bir anıt için çalışma yapılması için  Kültür Turizm komisyonu üyeleri İl Genel Meclisine öneri verdiler. Şehitlik, Anıt ve Tabelalar için proje çalışmalarına başlanılmıştır" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.