Dolar 32,5910
%0.36
Euro 34,8187
%0.25
Altın 2.497,710
%0.53
Bist-100 9.446,00
%-0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu’ndan sert mesajlar

Başkan Kocaoğlu’ndan sert mesajlar

CHP’nin İzmir İl Danışma Kurulu toplantısının basına kapalı bölümünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuştu. Konuşmama kararını bozan ve kürsüye çıkarak önemli mesajlar veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kurultay için imza toplanma sürecini, genel merkezin eksik ve hatalarını zaman zaman sert bir dille eleştirdi. Başkan Kocaoğlu’ndan sert mesajlar

  • Ege Postası
  • 16.08.2018 - 16:38

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP İzmir İl Danışma Kurulu’na katılan ancak konuşmama kararı alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ısrar üzerine kürsüye geldi ve önemli açıklamalarda bulundu.

KİMSE TABU DEĞİLDİR, HERKES DEĞİŞEBİLİR

CHP’nin seçmene ve Türkiye’nin gündemine dair proje ve çözümler üretemediğini kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu,“Kimse tabu değildir. Herkes eleştirilebilir, herkes değişebilir. Eleştiriden de korkmamak gerekir” diyerek Erdal İnönü’nün defalarca kurultay kazanmasını örnek gösterdi.

KURULTAYDAN KORKMAYACAĞIZ ARKADAŞLAR

Aziz Kocaoğlu, “Deniz Baykal kurultay istedi. Sonra Deniz Baykal, Ali Topuz’u yanına aldı. Ertuğrul Günay. Tekrar kurultay istedi. Sonra Ertuğrul Günay’ı yanına aldı. Tekrar kurultay istedi. Erdal İnönü yine kazandı. Kurultaydan korkmayacağız arkadaşlar” dedi.

NASIL ÇEKİLDİĞİNİ, NE OLDUĞUNU BİTTİĞİNİ HERKES BİLMİYOR MU'

Kurultay için imza toplayanların bir bölümüne imzaların çektirildiğini, bunu ve bunun nedenlerini herkesin bildiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bir de acıdır, şu kadar insanın imzası ama bunu ilan edemezsin arkadaş. Nasıl çekildiğini, ne olduğunu ne bittiğini herkes bilmiyor m? Millet kör mü sağır m? Lütfen lütfen..” diye konuştu.

İNCE İKİ DEFA ADAY OLDU, DESTEK VERMEDİM AMA…

Siyaset yaşamı boyunca adamcı siyaset yapmadığını, İnce’yi genel başkan adayı olduğu süreçte desteklemediğini anlatan Başkan Kocaoğlu, şöyle dedi:
“Ben bugüne kadar çok küçük yaştan beri siyaset yapıyorum. Adamcı siyaset yapmadım bugüne kadar. Adamcı olmadım. Olmadım da olmayacağım da. Her türlü ayak oyunlarında, il kongrelerinde, her türlü genel merkez desteğine rağmen ben partili olarak ağırlığımı, yetkimi genel başkandan yana koydum. İki defa ince aday oldu. Destek olmadım. Şimdi geldiğimiz noktada bütün siyasi hayatım boyunca seçim akşamı, Bornova’da düz üyeysem  de ilçe binasında izledim seçimi. Genel başkan merkezde değil ise bu iş olmaz. Olmaz.”

GENEL MERKEZE GİTMEK İSTEMİYORUM, MORALİM BOZULUYOR

Uzun süredir genel merkeze gitmek istemiyorum diyen Kocaoğlu'nun "CHP olarak bir yol haritası çizerek ülkemize ve yurt dışına sunduk m? Dış politikamız var m? Herkes değişebilir. Makamı ne olursa olsun CHP’de kimsenin kimseye 'kulağından tutar kapının önüne koyarım' deme hakkı yoktu.2014 yerel seçimlerini eline yüzüne bulaştıran genel merkezin 'İzmir başarısızdır' deme hakkı yoktur. 'O gitsin, bu gitsin' demekle parti düzelemez. Aklı ve bilimi rehber almıyoruz. Genel başkan yardımcıları odada muhabbet edecek, dedikodu yapacak. Böyle olmaz kardeşim. Uzun süredir genel merkeze gitmek istemiyorum. Ayaklarım gitmiyor. Nedeni ş? Moralim bozuluyor arkadaşlar. Çalışma azmini ve şevkini kaybediyorum oradaki tabloyu görünce. Moralim bozuluyor” dediği ifade edildi.

MYK’DAN ÜÇ BEŞ KİŞİ TİYATRO OYNADI, TELEVİZYONDA İZLEDİK

Aziz Kocaoğlu, seçim gecesi genel başkan yardımcılarının televizyonda tiyatro oynadığını söyledi.

Başkan Kocaoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Seçim gecesi genel başkan genel merkezde olmazsa bu iş olmaz. MYK’dan üç beş kişi, tiyatro oynadılar. Televizyonda izledik. Tiyatro oynadılar. Hiçbir CHP MYK üyesi bir genel başkan yardımcısı olan adamın böyle kritik bir seçimde tiyatro oynamaya hakkı yoktur. Partinin önünden geçmemiş insanları, 'koalisyon yapıyorum' diye milletvekili yapabilirsiniz ama PM’ye MYK’ya alamazsınız. Buralar yatak odasıdır. Önce siyaseti ve örgütü bileceksiniz. İYİ Parti kurultayını yaptı, çıktı. AKP bayramdan sonra yapacak. Bu yerel seçim bize geliyor da onlara gelmiyor m? Bu bahane olmaz. İmzaları geri çektirebilirsin ama bunu ilan edemezsin. Nasıl çektirildiğini millet görmüyor mu, sağır mı, kör mü millet'" dediği belirtildi.

BU PARTİ İKTİDAR OLMAK İSTİYORSA NEDEN MUTFAK KURMADI'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisi CHP’nin ekonomi ve dış politika başta olmak üzere bir proje geliştiremediğini savunarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Deniz Baykal zamanında tanıştık. Faik Öztrak Uzun süre münasebetimiz oldu. Saygı duyuyorum, ilkelidir, dürüsttür, çok da iyi tanıyorum. Ama taş taş üstüne koymadı. Bu ülkede CHP nasıl bir ekonomi politika izleyecek, ne yapacak bir kelime dedi m? Bir proje üretti mi'
Kırılma noktası sayın Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra MYK’dan 3-4 kişi, büyükşehir belediye başkanları ve Amerika’dan konusunda uzman öğretim üyeleri, kurum yöneten insanlarla beraber İstanbul Swiss Otel’de biraraya geldi. Sayın Kılıçdaroğlu da oradaydı. Eski genel başkanlarımız vardı. Üç tane konu üzerinde duruldu. Türkiye’nin problemi nedir, ekonominin problemi nedir, CHP’nin problemi nedi? Üç başlık. Türkiye’nin problemi oy birliğiyle devlet erozyona uğruyor. Devletin kurtarılması ve güçlendirilmesi gerekiyor. Ekonominin problemi nedir, yine oy birliğiyle Türkiye ekonomisi üretemiyor. 3. CHP’nin problemi nedi? Siyaset üretemiyor, siyaset mutfağı yok. Ekonominin problemini gördük, bugün çok daha iyi yaşıyoruz. Hadi devlette bunu, hadi ekonomide yapamadı. Partide niye yapamad? Arkadaşlar bu parti iktidar olmak istiyorsa, öyle bir hedefi varsa niye mutfak kurmadı, niye akla ve bilime inanmıyo? Nede? Bu soruyu soralım.”

ÖN SEÇİMİ HEP DESTEKLEDİM, AKTİF ÜYELİĞE GEÇMELİYİZ VE…

Başkan Aziz Kocaoğlu, başkan adaylarının bir bölümünün önseçimle belirleneceği açıklamalarını da değerlendirdi. Ön seçimleri hep desteklediğini dile getiren Kocaoğlu, Berlin örneğini verdi ve aktif üyelik sistemine geçilmesi önerisinde bulundu:

“Şimdi ön seçim. Hayatım boyunca destek verdim. Ön seçimi nasıl yapacaksını? Ben de bir araştırma yaptırdım. Berlinliler, aktif 15 bin 600 üye belirliyor, belediye başkanını. Biz İzmir’de 36 bin 500 üyeyle, önseçimle kongre delegelerini beğenmiyoruz, üyeyle olsun diyoruz. Niye üy? Üye bihaber, partiyi bilmiyor, yönlendirmeyle de bilmiyor… Neymiş Aziz Kocaoğlu 36 bin 500 delegeye hakimmiş, manipülasyon yapacakmış. Halkta güven tesis edip, umut sağlayamazsan oy alamazsın. Başarısız olursun. Bu parti bizim. Biz hancıyız. Bu parti kimsenin babasının malı değil. Herkes böyle bilsin. Aktif üyeliğe geçmeliyiz. Aidatını ödeyecek, çalışmalara katılacak, etkinliklere katılacak, o üyeler adayı belirleyecek. Öbür türlüsü körler sağırlar birbirini ağırlar. Parti kendi içinde demokrasiyi sindirmeden, katılımcı süreçlerle yönetimle örgütü ve örgütlerin önünü açmadan söylem birliği sağlanmaz. Eylem birliği sağlanacak. Doğru projeler üretilecek. Onun etrafında sorunlar çözülecek. Başka türlü sağlanmaz.”

EKONOMİDE BİZ NE DEDİK, GENEL MERKEZ NE ÜRETTİ KARDEŞİM'

Partisi CHP’nin ekonomi ve dış politikaya dair çözüm üretmediğini de kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, üst politika cumhurbaşkanı ve o zamanki başbakan ve dış işleri bakanı nereye savrulduysa savruldu. Biz iç politikada CHP olarak bir yol haritası belirleyip ülkeye Türkiye’ye sunup yurtdışına sunup bizim dış politikamız var, ABD Türkiye’ye AKP’nin yaptığı yanlış dış politikanın sonucunda yaptırım uygulamaya kalkınca, evet kim olursa olsun Cumhurbaşkanı biz devletimizin yanında olmalıyız. Ama biz eğer dış politikamız uçurumdan aşağı giderken, bizim siyaset mutfağımızı alternatif dış politika üretseydi ve kamuoyuyla paylaşsaydı biz bunların yanlış olduğunu defalarca söyledik. Bu dış politika yanlıştır, bizim önerdiğimiz dış politika budur ama biz bu ülkenin insanıyız. Biz böyle bir dış gücün dayatmasına karşın herşeye rağmen, yanlış ve hatalarınıza rağmen sizi destekliyoruz. Krizi birlikte kucaklamamız lazım. Ekonomide biz ne dedi? Genel merkez ne üretti kardeşim, bana bunu söyleyin'” diye sordu.

BÖYLE PARTİ OLMAZ ARKADAŞLAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptırdığı bir araştırmayı genel merkeze göndermesine karşın kimsenin ilgilenmediğini de anlatarak, şöyle konuştu:

“Ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısıyla sohbet ediyoruz. Bir çalışma göndermiştik dedim. Hayır gelmedi abi dedi. Özel kaleme telefon açtım. İki aydan fazla bir süre önce imza karşılığı parlamentodaki odasına ya da sekreterine teslim edilmişti. Üç tane genel başkan yardımcısı bir odada, beş tane genel başkan yardımcısı bir odada. Akşama kadar muhabbet edecek. Böyle parti olmaz arkadaşlar.”

'İMZADA NOTER ŞARTI KALDIRILMALI'

DHA'nın haberine göre; CHP İzmir İl eski Başkanı Alattin Yüksel’in ise, "Yerel seçim öncesi değişimi sağlamak zorundayız. Yoksa bu yerel seçimlerde diğer seçimlerde gördüğümüz gibi ciddi bir başarısızlık bizleri bekliyor. Ben başlangıçta imza toplanacağına inanmıyordum. Toplanan imza görülmeyecek bir şey değildir. İktidar ve yerel iktidar için partimizin genel başkanımızın öncülüğünde uzlaşmaya ihtiyacı var. Ama pek mümkün görülmüyor. Başlangıç olarak tüzük kurultayı ile başlanabilir. Mesela belediye başkanlarımız atama kavgasına tutulacağına 'ön seçimle belirleyeceğiz' demeliyiz. İmza hususuyla ilgili noter şartı kaldırılmalı. Eski genel başkanlar, büyükşehir belediye başkanları bir araya gelip parti için uzlaşı sağlayıp yerel seçimlere gidilirse başarılı olunabilir" dediği öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.