131019098
19 Nisan 2024, Cuma

BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN ÖNEMLİ MESAJLAR

10 Aralık 2018, Pazartesi 06:07

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’de 40 dönüm alan üzerine kurduğu Zeytin Park Yaşam Korusu’nu törenle hizmete açtı. Açılışta konuşan Başkan Kocaoğlu, “İzmirlinin çizgisini, duruşunu, vazgeçmediği değerleri Kordon’da 2 kadeh rakıya indirgemek kimsenin hakkı ve haddi değildir” dedi.

Kentlilere keyifli vakit geçirebilecekleri yeni rekreasyon alanları oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez Gaziemir EVKA-7’de yaklaşık 40 dönümlük alanda düzenlemesini yaptığı Zeytin Park Yaşam Korusu’nu hayata geçirdi. Betonarme hiçbir yapının inşa edilmediği Zeytin Park, doğal yapısıyla kendisine hayran bıraktı. Zeytin ağaçları tarafından güzel kokuların yayıldığı park, kalabalık törenle hizmete açıldı.

Hedefe kilitlenmek mevkiyle makamla olmaz

İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasetin önce ülke, millet ve devlet için yapıldığını hatırlatarak, “Bizler sadece aracıyız. Önemli olan ülkedir, vatandaşımızdır, doğamızdır, suyumuzdur, toprağımızdır. Siyasette iddia edeceğiz, tabii ki mücadele edeceğiz ama ne her şeyin sonu ne her şeyin başlangıcıdır siyaset. Yerelde ve genelde ülkeye hizmet etmek için meşakkatli bir yolculuktur. yolculuğun en önemli kriteri de bu işi severek, inanarak yapmaktır. Kişisel menfaatleri beyninde yıkıp yola çıkmaktan geçer” dedi. Başkan Kocaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bu bir nöbet değişimi

“Partiler araçtır ve onlar da ölümlüdür. Dünyanın en eski partilerinden CHP’de siyaset yapmak zor iştir. Gelenekleri, görenekleri, kırmızı çizgileri vardır. Her ne kadar toplumla erozyona uğrasa da, özü durmaktadır. Özü giderek güçlenecek ve ülke için siyaset yapan insanların egemen olduğu, bütün siyasi partilerin örnek alacağı bir örgüt haline gelecektir. Çıkış yolu budur. Ülkeye hizmet etmek, kendini vakfetmekten geçer. Yakınlarını ihmal etmekten, mevkiyi- makamı bir tarafa bırakmaktan, parayı-pulu unutmaktan geçer. Siyaset adama koltuk da verir koltuktan da alır. Bu bir görevdir. Nöbete gidilir, nöbet biter ve evine, sivil hayata dönersin. Bunun için hiç kimsenin kimseyi kırmaya hakkı yok.”

Ancak bu kadar İzmirli olursunuz

AKP İl Başkanı’nın ‘Aziz Kocaoğlu ne kadar İzmirliyse, Nihat Zeybekçi de o kadar İzmirli’ sözüne cevap veren Başkan Kocaoğlu, “Ben 1968 senesinde üniversite okumak için İzmir’e geldim. 1978 senesinde ticarethane kurdum. 50 senedir de İzmir’de yaşıyorum. 30 Ağustos 1978’den beri de bu kentte vergi mükellefiyim. Bütün işim gücüm burada. İzmir’i sindirmek, hissetmek, İzmirliyi tanımak, İzmir’in duruşunu, hassas değerlerini bilmek gerek. Siz eğer ‘Aziz Kocaoğlu gibi İzmirli’ gibi bir sıfat takmak istiyorsanız, İzmirlinin çizgisini, duruşunu, vazgeçmediği değerleri 2 kadeh rakıya indirgiyorsanız, ancak bu kadar İzmirli olursunuz. Kimsenin buna hakkı da yoktur haddi de değildir. Herkes tarafından böyle bilinsin” şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler