Başkan Kılıç, mesajında; 

“Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan’ı Şerif’i hüzünle uğurluyor; bir bayrama daha bizleri kavuşturan Allah’a şükrediyorum. 

Bayramlar; birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan, merhamet ve şefkat duygularının en yoğun yaşandığı günlerdir. Bayramlar, küskünlüklerin son bulduğu, herkesin birbirini sevgiyle kucakladığı, kâinatın dört bir yanına muhabbetin yayıldığı en özel zamanlardır. 

Bir bayrama daha eriştiğimiz şu günlerde üzülerek görüyoruz ki; Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te ve daha birçok İslam coğrafyasında zulüm altında oldukları için bayramı yaşayamayan kardeşlerimiz var. İnsanlıktan nasibini almamış, eli kanlı İsrail’in 7 Ekim’den bu yana kardeşlerimizin üzerinde sürdürdüğü zulüm ve katliamlar hayatımızın neşesini, ağzımızın tadını ve kalbimizdeki bayramlık sevincini gölgede bırakmıştır. 

Ülkemizde yaşanan bu acı olaylar İslam alemi olarak her zamankinden daha çok birbirimize kenetlenmemiz, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz, dünyada barışın, kardeşliğin ve huzurun yayılması için elimizi taşın altına koymamız gerektiğini göstermiştir. 

Bu duygu ve düşüncelerimle;

Bayrama acı, gözyaşı ve umutsuzluk içinde kavuşan kardeşlerimizin bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını, İslam coğrafyasında devam eden zulmün ve katliamların son bulmasını, dünyada barışın ve kardeşliğin hâkim olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyor; başta Bafralı hemşehrilerim olmak üzere bütün İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi. 

Bafra Protokolü Ramazan Bayramında Halkla Bayramlaştı Bafra Protokolü Ramazan Bayramında Halkla Bayramlaştı