Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri Hatay'da PKK terör örgütünce kurulan hain tuzağın patlaması sonrası ağır yaralanan Astsubay Çavuş Emre Çalık'ı evinde ziyaret ettiler.



Hatay Dörtyol Jandarma Komando Tugayı'nda görevli olan Vakfıkebirli Gazi Astsubay Çavuş Emre Çalık, 06 Aralık 2019 tarihinde Hatay'ın Amanos Dağları'nda yürütülen arazi arama-tarama faaliyetleri sırasında, PKK terör örgütü mensuplarınca önceden tuzaklandığı belirlenen EYP türü patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanmış ve önce İskenderun Devlet Hastanesi'ne oradan da Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Hain patlamada iki ayağını kaybeden Astsubay Çavuş Emre Çalık, GATA'da gördüğü yaklaşık 40 günlük tedavinin ardından memleketi Vakfıkebir’e gönderilmişti. Gazimizi evinde ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri geçmiş olsun dileklerini kendisine ve ailesine ilettiler.
Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç yaptığı açıklamada; "Gaziler ve Şehitlerimiz Vatan savunmasını en iyi şekilde yaparak bu toprakları bizlere armağan etmişlerdir. Gazilerimiz, vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk Ordusunun kutsal değerleridir. Sizlerin her zaman yanındayız. Vatanımız uğrunda şehit veren ailelerimiz ile gazilerimiz bizler için her zaman baş tacıdır dedi.”
Başkan Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Gazilik mertebesine erişen Emre'den olay anını dinlediler. Vatan savunmasında canla başla görev yapan gazi olan Emre'nin her zaman yanında olduklarını ve Allah vatanımıza göz dikenlere fırsat vermesin temennisinde bulundular.