Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde Tepecik Mahallesi'nde 7'den 70’e büyük bir katılımla fidanlar toprakla buluşturuldu.

Saat 11.11'de başlayan etkinlik büyük ilgi gördü. Bafra İşletme Müdürlüğü tarafından dağıtılan 5 bin adet fidan; Kaymakam Cevdet Türkmen, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Orman İşletme Müdürü Ercüment Sarıca, daire amirleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından dikildi.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız da bugün fidan dikim günü ilan etti. Bugün hep beraber burada başlatılan fidan dikimi kampanyasını beraber yaptık. Gerçekten yoğun bir katılım var. Şölen içerisinde geçti. Hem Bafra’mızda hem Türkiye’mizde bu fidanların yetişmesi için gayret göstereceğiz. Bu fidanlarımızı hep beraber koruyacağız. Bafra’mızda ve Türkiye genelinde fidanların yetişmesi için hep beraber gayret göstereceğiz.” dedi.

Kaymakam Cevdet Ertürkmen ise, " Bugün özel bir gün. Tüm Türkiye’de bu aktivite başladı. Hedefimiz 11 milyon ağaçtı. Ülkemizi bu fidanlarla süslemek istiyoruz. Ve Dünya Guinness Rekorlar Kitabına girmekti amacımız. Bundan sonra her 11 Kasım Ulusal bir gündür. Bunu bu etkinlikler çerçevesinde kutlayacağız. Bafra bu işe el verdi, bel verdi. Şuan burada 7’den 70’e herkes burada. İnşallah diktiğimiz fidanları kurutmayalım. Onları takip edelim” şeklinde konuştu.

Fidan dikiminin ardından Bafra Belediyesi tarafından katılımcılara pilav dağıtıldı.