Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kılıç Buca Metrosu için tarih verdi!

Başkan Kılıç Buca Metrosu için tarih verdi!

Buca Belediye Başkan Erhan Kılıç basın mensuplarıyla video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi. Pandemi süreciyle birlikte Buca’da yaptıkları mücadeleyi anlatan Başkan Kılıç gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Kılıç merakla beklenen Buca Metrosu için temel atılma tarihi de verdi!

  • Ege Postası
  • 29.05.2020 - 12:22

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI  - Buca bir dezenfektayson seferberliği başlattıklarını belirten Kılıç, 4 tane özel araç aldıklarını ve Buca’nın tüm cadde ve sokakları muhtarlarla işbirliği ve bilgileri eşliğinde dezenfekte ettiklerini belirten Başkan Kılıç “İzmir’deki vakaların yüzde 40 Buca da olması beklenirken, normal vaka sayısında İzmir genelinde çok arka sıralarda kaldı. Bu bizim dezenfektasyon nedeniyle olduğunu kesin olarak söyleyemem ama ‘Bir tane bile vatandaşımızın bile virüs kapmasını önlediysek buna değer. 300 bine yakın maske dağıttık. Özellik pazaryeri girişlerinde. Şirinyer Pazaryeri ile ilgili bir örnek vereyim. Günlük 10 binlere yakın maske dağıttık. Çok ciddi erzak talebi vardı. Pandemi nedeniyle işini kaybetmiş ya da işleri bozulmuş vatandaşlarımız için bu yardımları yaptık. 25 bine yakın erzak paketi dağıtmaya planlıyoruz bu ayın sonuna kadar. Ekmek, pide ve boyoz dağıtımları da yaptık. Hala çalışmalarımız devam ediyor. Pandemi süreci devam ettikçe devam edeceğiz. Normalleşme için bir takvime girdik. Personel sıkıntısı yaşadık, 12 yaşında küçük çocuğu olanlar için izinler sorun yarattı. Parkları posolama konusunda geri kalmıştık. Bir seferberlik başlattık 15 gün içerisinde bütün parkları tam olarak sağlıklı hale getireceğiz” diye konuştu.



‘PANDEMİ SONRASI TEMEL ATILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’
Buca’nın iki önemli projesi Cezaevinin kaldırılması ve Buca Metro’sundaki hakkındaki son durumu sorularını açıklayan Başkan Kılıç “Cezaevinin benim döneminde kalkmış olması çok önemli değil. Burası olmaması gereken bir yapı. Artık kalkmalı. Artık 21. Y.Y’dayız. Her şey bir kenara insan haklarına uymayan bir yapı. Dünyada artık koğuş sistemleri terk edildi. Bu cezaevinin, insani, kent estetiği, ulaşımı gibi konular göz önüne alındığında bu cezaevi buradan kaldırılmalı. Biz hizmetin siyaseti olmaz diye düşünüyorum, AK Partili Hamza Dağ ve Atilla Kaya’ya çok teşekkür ediyorum. Ankara’da görüşmeler yaptık, en azından insiyatif aldılar. Ben de Buca’da yaşayan bir birey olarak buradan kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Buca Metrosu ile ilgili olarak son noktaya geldik. Tunç Başkan çok kararlı. Pandemi bittikten sonra temelin atılacağını düşünüyorum. Büyükşehir ile ilişkilerimiz harika. Buca’ya çok önem veriyorlar. İZBETON çalışma yapmaya başladı. İlişkilerimiz gayet iyi gidiyor. Sağ olsunlar var olsunlar” diye konuştu.

‘BORCU 255 MİLYON TL’YE DÜŞÜRDÜK’
İller Bankası’nın kesintleriyle ilgili sorulara yanıt veren Başkan Kılıç “Biz göreve geldiğimizde 380 milyon üzerinde borçla karşı karşıya kaldık. Borcu 255 milyon TL’ye düşürdük. Dezavantajımız şirket borçları azdı. Ama her şeye rağmen Buca Belediyesi küçülmedi, borçlanmadı ve büyüme eğiliminde. İller Bankası’ndan gelen payın düşmesi, geçen ay vergi ayı olduğu için öyle bir kesinti uygulanıyor. Bize de yarı yarıya geldi pay. Ama biz kurumsal kimliğimiz oluşturduk bize etki etmedi. Belediyecilik sadece personel maaşlarını ödemek değil. Biz zorluk çekmedik. Her şeyi ödedik. Sahada olan personelimize 400 TL ödenek ödedik. Personelimize 2 çuval yardım yaptık. Yerel yönetimler bu tür pandemi vakalarında tek mücadele edecek birimler diye düşünüyorum. Önemimiz bir kez daha anlaşıldı” diye konuştu.

‘VERGİ GELİRİMİZ 200-300 BİN LİRALARA DÜŞTÜ’
Pandemi sürecinde ciddi gelir kaybına uğradık diyen Kılıç “6-7 milyonluk vergi gelirimiz, 200-300 bin liralara düştü. Tunç Başkanın da söylediği gibi kriz belediyeciliği yapıyoruz. Şu an proje düşünecek halimiz yok. Proje altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Tramvay projesi bizim gündemimizde değil. Tramvaya, Metro yapıldığı zaman ihtiyaç olmayacağını düşünüyorum. Yerel Yönetimler Yasası taslağıyla ilgili olarak, Yerel yönetimlerin yetkilerinin kısıtlamaya yönelik olduğunu düşünüyorum.

Başkan Kılıç son olarak sorular üzerine “Buca Çevik Bir Meydanı’nın yanında Buca Stadı var. Oraya bir meydan ya da bir park yapılması için çalışıyoruz. Rıfat Sait vekilimiz de önemli çalışmalar yapıyor. Orayı Buca halkına kazandırmak istiyoruz” diye ekledi.
 

NORMALLEŞMENİN BİRAZ DAHA GECİKTİRİLMESİ GEREKİYOR
Kılıç normalleşme sürecine girilmesini vurgulayarak pandemiyle mesajı vererek, “Normalleşme sürecinin biraz daha geciktirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Pandemiden korunmanın tek yolu izolasyon. Ne aşı ne ilaçla bu hastalıkla şu an mücadele edilemiyor. Tek yapacağımız olay izolasyon. Normalleşme sürecine geçilse dahi vatandaşlarımızın kendilerini gerektiğince izole etmeleri kanaatindeyim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.