HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Ahi Yaren Derneği Mehteran Takımı dernek binasında mehteran çalışmalarına hız verdi.

Tosya Ahi Yaren Mehteran ekibinin dün gece yaptığı çalışmaya Belediye Başkanı Kazım Şahin sürpriz bir ziyaret yaparak yetkililerden çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Başkan Kazım Şahin yaptığı kısa değerlendirmede’’ Tosya Ahi Yaren Derneği yaptığı başarılı kültürel faaliyetlerle ilçemizi her yerde başarı ile temsil etmektedir. Yaren Derneği bu dönem yapmış olduğu genel kurul ile yönetim değişikliği yaparak 2017-2018 Yaren ocağını yakmaya başladı. Yönetim Kurulu Belediyemize yapmış olduğu ziyarette Tosya Yarenleri olarak ilçemizde Mehteran Takımı kurmak istediklerini söylediler. Bizlerde Belediye olarak kurulacak Mehteran Takımına her türlü desteğimizi vereceğimizin sözünü verdik. Yâren Derneğinin kısa zamanda kurmuş olduğu mehteran ekibinin çalışmalarını yerinde incelemek istedik. Gördüm ki Tosya Mehteran ekibi kısa zamanda ilçemizi başarı ile temsil edecek seviyeye gelmiş’ ’dedi.

Başkan Kazım Şahin daha sonra Mehteran ekipmanlarından Kös ’ün başına geçerek kısa bir denemede bulundu. Başkan Kazım Şahin’in ziyareti Mehteran ekibi ile çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.  

Editör: TE Bilisim