Başkan Kaya; Yaralar Sarılacak..

Başkan Kaya; Yaralar Sarılacak..

Hasar tespiti yapılıyor

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya Geyve Dereköy ve Karaçam mevkilerinde su baskınları nedeniyle ulaşıma kapanan yollar ekiplerce ulaşıma açıldı. Yoldaki temizlik çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya son durumla ilgili açıklama yaptı.

NE OLMUŞTU?

Dün kentte etkili olan sağanak sonrasında bölgede sel ve heyelan meydana gelmiş, D-650 Sakarya-Bilecik kara yolunun Sakarya Nehri kenarında bulunan Dereköy ve Karaçam mevkilerinde su baskınları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanmıştı. Taşkın sularının taşıdığı molozların bölgeden geçen rayları kaplaması nedeniyle Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattında seferler geçici olarak durdurulmuş, bölgede yapılan çalışmaların ardından saat 02.48’de yeniden açılmıştı.

Yağmurun dinmesiyle birlikte Dereköy’de SASKİ ve Geyve Belediye ekipleri temizlik çalışmasına başlayan ekiplerce yollarda biriken çamur ve ağaç kütükleri temizlendi. Temizlik çalışmalarına mahalleli de katılarak bölgede çalışan personellere yardım ediyor.Haberlisin.com muhabiri Kaan Oktar olay sonrası sel ve heyelanın meydana geldiği Dereköy’e giderek yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek Geyve Belediye Bakanı Murat Kaya ve Geyve Dereköy Mahalle Muhtarı Süleyman Ortaç ile röportaj yaptı. Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamasında ekiplerin temizlik çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

CAN KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya açıklamasında; “Dün saat 15:30 sıralarında ilçemizde ve bölgemizde başlayan sağanak neticesinde bölgemize taşmalar meydana geldi. Şu anda Dereköy Mahallemizdeyiz. Sağ olsun Süleyman Bey tecrübeli bir muhtarımız yağmurun başlamasıyla beraber derelerin taşımayacağını düşünerek Jandarmamıza, AFAD’ımıza ve bizlere haber vererek olaya müdahale etmeye çalıştık. Dereköyümüz E-25 karayoluna yakın Sakarya Nehri kenarında. Hızlı tren hattının da tam üstünde bir köyümüz. Allahtan muhtarımızın bilgilendirmesi sonucunda Büyükşehir ekiplerimiz, SASKİ, AFAD, DSİ tam zamanında müdahale yaparak ve gerekli yerlere bilgiler vererek bir can kaybının olmamasının önüne geçilmiştir. Devletimiz güçlü, Büyükşehir belediyemiz güçlü, zaten gerekli yaraların sarılması ile alakalı dün akşamüstünden bu yana Geyve Belediyesi ekipleri, Büyükşehir belediye ekipleri, SASKİ ekipleri burada en kısa zamanda vatandaşlarımızın evlerine giren su ve çamurların kaldırılmasıyla alakalı ne gerekiyorsa devletimizin tüm gücünü burada kullanacağız. Ben tekrar tüm halkımıza ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

EVLERİ SU BASTI

Evlerde su baskınları yaşandığını aktaran Geyve Dereköy Mahalle Muhtarı Süleyman Ortaç ise; “Dün saat 15- 15:30 civarı aşırı bir yağış saat 17:00’a kadar devam etti. Köyümüzün üstünde olan heyelandan dolayı yağışın etkisiyle beraber dağdaki olan bütün ağaç ve odun parçaları demiryolunu tıkadı. Köyün içindeki evlerde sıkıntılar meydana geldi. 5-6 tane evimizi su bastı. Şükürler olsun can kaybımız yok. Ekiplerimiz geldi yardımcı oluyorlar. Şimdi temizlik çalışmaları devam ediyor. Temennimiz can kaybının olmaması.” şeklinde konuştu.

KAYNAK:Haberlisin.com

 

Yayınlama: 19.06.2019
Düzenleme: 23.06.2019 16:41
974
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.