banner25

‘Başkan İle Çay Molası’nın İlk Konuğu Ceyhun Yılmaz

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Türkiye’de ilk ve tek olarak Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde kurulan Başakşehir Youtube Akademi’de Youtube videosu çekti. Kartoğlu’nun, “Başkan ile Çay Molası” ismini verdiği programın ilk konuğu radyocu Ceyhun Yılmaz oldu.

‘Başkan İle Çay Molası’nın İlk Konuğu Ceyhun Yılmaz
 Gençlerin heyecanla beklediği Başakşehir Youtube Akademi,geçtiğimiz günlerde “En”lerin ve  “ilk”lerin şehri Başakşehir’de kapılarını açtı. “BaşakşehirYouTuber’ını arıyor” reklamlarıyla büyük ilgi uyandıran Youtube Akademi’de Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da kendi YouTube kanalı için video çekti. Youtuber Başkan’ın “Başkan ile Çay Molası” ismini verdiği programın ilk konuğu ünlü radyocu Ceyhun Yılmaz’dı.

Tavşan kanı çaylar Başkan’dan

Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde kurulan Youtube Akademi’de çekilen videoda eğlenceli dakikalar ve ilginç anlar yaşandı. Başkan Kartoğlu, konuğuna kendi demlediği çaydan ikram etti. Çayla demlenen sohbette ikili, futboldan sosyal medyaya, gençlikten sanat hayatına birçok konuyu ele aldı. 

“90’larda olsak burası bir kanaldı”

Başkan Kartoğlu, YouTube Akademi ile ilgili görüşlerini sorduğu Yılmaz’dan, “Açıkçası ben bu kadarını beklemiyordum. Buraya çok ciddi yatırım yapılmış. 90’larda olsak burası bir TV kanalı olabilirdi, her türlü teknik alt yapı hazırlanmış” yanıtı aldı.

“İnternete evet, bağımlılığa hayır”

Ceyhun Yılmaz’ın da Başkan Kartoğlu’na soruları oldu. Kartoğlu’na günde kaç saatini telefonda ve sosyal medyada geçirdiğini soran Yılmaz, “Artık uykudan uyanır uyanmaz telefonlarımıza bakıyor ve günümüzün büyük bir kısmını ekran başında geçiriyoruz, bu yanlış.”diye konuştu. 

Yılmaz, akıllı cep telefonu üreticilerinin telefonlara “ekran süresi” seçeneğini koyduklarını belirterek, “Orada geçirdiğiniz süre aslında yalnızlığımızın süresi, o ne kadar uzunsa o kadar yalnızız” değerlendirmesinde bulundu.Bu sözler üzerine Başkan Kartoğlu da, “O zaman buradan, özellikle gençlere bir çağrıda bulunalım, ‘internete evet ama bağımlılığa hayır diyelim.” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim taklidi kırdı geçirdi

Başkan Kartoğlu’nun ricası üzerine taklitler yapan Ceyhun Yılmaz’ın özellikle Fatih Terim taklidi kahkalara sebep oldu. 

Müjgan şiirine alkış tufanı

Başkan Kartoğlu, Ceyhun Yılmaz’ın ses tonunun çok etkileyici olduğundan söz ederek Yılmaz’dan bir şiir okumasını rica etti, Yılmaz da Başkan Kartoğlu’nun isteğini geri çevirmeyerek Sadri Alışık’ın “Müjgan” şiirini kendine has üslubuyla okudu. Şiir, Başkan Kartoğlu ve stüdyodakilerden büyük alkış topladı.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun her hafta farklı bir konu ve konukla çekmeye devam edeceği “Başkan ile Çay Molası” programı, Kartoğlu’nun Youtube kanalından izlenebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35