Başkan Gürkan; “Haziran ayı içerisinde küçük sanayi sitesi asfaltla kaplanacak”

Başkan Gürkan; “Haziran ayı içerisinde küçük sanayi sitesi asfaltla kaplanacak”
Gündem 19.05.2020 16:40:00 4278 0

Darende İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin canlı yayınında, Darende gündemine ilişkin soruları yanıtlayan ve hizmet ve projelere yönelik değerlendirmelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Haziran ayı içerisinde Küçük Sanayi Sitesi’ni sıcak asfaltla kaplayacağımızın müjdesini vermek isterim.” dedi.

Gürkan, ilçemizde ve kırsal mahallelerimizde 2 yıl içerisinde su ve sıcak asfaltla kaplanmamış yol kalmayacağını belirterek, “İlçemizde altyapı, üstyapı, yollar, parklar, çalışmalarımız devam ediyor. Göreve geldiğimiz dönemde Darende’ye yapılan yatırımların toplam tutarı 12 milyon 541 bin lira, bunlar sadece altyapıyla ilgili ihaleler. Geçtiğimiz yıl 15 kilometre sıcak asfalt kaplaması yaptık. Bu yıl içerisinde de 100 kilometre sıcak asfalta kaplaması yapacağız. Toplamda iki yıl içerisinde asfaltsız hiçbir yerleşim birimimiz kalmayacak. Ayrıca su ve kanalizasyon konusunda da yine aynı süre içerisinde hiçbir mahallemiz kalmayacak. Ek bir bilgi olarakta Ağılbaşı mahallemizin bu yıl 5 kilometrelik sıcak asfalt kaplaması yapılacak.” diye konuştu.

“Tohma’nın kirletilmesine müsaade etmeyeceğiz”

Tohma Çayına karışan kanalizasyonun yeniden düzenlenerek arıtma tesisine taşınacağını kaydeden Başkan Gürkan, “Vahşi olarak Tohma’ya karışan atık ve kanalizasyon sularının bertaraf ederek, eskiden olduğu gibi yine çamaşır yıkayıp abdest alınabilecek hale getireceğiz.” şeklinde konuştu.