Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

Başkan Güngör: “Yaylalarımız üretime de katkı sağlıyor”

Başkan Güngör: “Yaylalarımız üretime de katkı sağlıyor”
07.07.2020
A+
A-

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Çağlayancerit ve Ekinözü ilçeleri arasında bulunan Yaşıl Yaylası’nda KMBB’nin yaptığı yol çalışmalarını yerinde inceledi.

2000 küsur rakımlı Yaşıl Yaylası’nda KMBB’nin yaptığı yol çalışmalarını yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Başkan Güngör, mahalle muhtarı ve yayla sakinleriyle de yayla şartlarının nasıl geliştirilebileceğine dair istişarelerde bulundu.

“Organik tarıma destek veriyoruz”

Kahramanmaraş’taki birçok yaylanın doğal güzellikleri ve temiz havasının yanı sıra yaylacılara da üretim fırsatı verdiğini ifade eden Başkan Güngör: “Yaylalarımız temiz havası, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarımsal ve hayvansal gıdaların üretiminde de önemli bir rol oynamaktadır. Çağlayancerit Yaşıl Yaylamızda hemşehrilerimiz, bal, peynir, süt, yoğurt, et, yumurta gibi ürünlerle doğal bir yaşam sergiliyorlar ve yayla turizmine, organik tarıma yönelik yapılan ürünlerle destek veriyorlar. Bu bağlamda biz de bu yaylalarımıza hem ulaşımı kolaylaştırmak hem de turizme kazandırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizin Yaşıl Yaylamız için kısa bir yol çalışması talepleri oldu. Onu da inşallah gelecek yayla sezonuna yetiştirmeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.